Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Vrâncenii au produs peste 64 milioane litri de vin în 2021; bere, doar 56.568 hectolitri

Vrancea rămâne cel mai mare producător de vinuri din România cu peste 64 milioane litri de vin obținuți anul trecut la producătorii înregistrați fiscal. Cea mai mare cantitate a fost obținută de producătorii înregistrați ca antrepozit fiscal-peste 60 milioane litri. O situație prezentată de Biroul Vamal de Interior Vrancea arată că, în județ, sunt înregistrate 68 antrepozite fiscale, care aparțin unui număr de 52 de firme. Marea majoritate a antrepozitelor – 58, sunt autorizate pentru producerea de vinuri liniștite, dar mai sunt și producători de spumant, cidru, bere, băuturi spirtoase și distilate. De menționat că 11 dintre antrepozite aparțin societății Beciul Domnesc, cel mai mare producător de vin din Vrancea. O cantitate mai mică de vin, respectiv 4,2 milioane litri, a fost produsă de micii producători individuali. Conform legislației fiscale, micul producător individual care obține maxim 1.000 hl vin nu trebuie să se autorizeze ca antrepozit fiscal însă trebuie să se înregistreze la Vamă. La nivelul județului Vrancea sunt înregistrați 163 mici producători de vin. Cantitatea de vin obținută de aceștia a fost de 4,24 milioane litri în 2021, în creștere față de 2020 când au fost obținuți 3,1 milioane litri. De asemenea, anul trecut, firmele vrâncene au mai produs și procesat 56.568 hl bere, 993 hl vin spumant, 1.363 hl băutură fermentată spumantă, băuturi spirtoase de diferite concentrări – 5.078 hl alcool pur şi 344 hl cidru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?