Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Câmpineanca. Au început lucrările de extindere a sistemului de alimentare cu apă și a rețelei de canalizare

          Primarul comunei Câmpineanca, Tudorel Ivan, a anunțat că au început lucrările la proiectul de investiții privind extinderea sistemului integrat de alimentare cu apă și rețea de canalizare. Valoarea investiției este de 4 milioane de lei. „Așa cum am promis, au început lucrările la proiectul de extindere a sistemului integrat de alimentare cu apă și rețea de canalizare în satul Câmpineanca, Cartierul Coreia. Proiectul prevede sisteme de canalizare în acest cartier pe toate străzile cuprinse între strada Mihai Eminescu și Trandafirilor“, a precizat primarul Tudorel Ivan.

          Conform proiectului, rețeaua de distribuție va fi alimentată din conducta de apă existentă în trei puncte la intersecția străzii Hotarului cu străzile Tudor Vladimirescu 1, Tudor Vladimirescu 2 respectiv Tudor Vladimirescu 3. „Prin prezentul proiect se propune realizarea unei rețele noi de distribuție, astfel: rețea de distribuție-1.040 metri; rețea de apă pentru branșamente-1.155 metri.Pe rețeaua de distribuție vor fi realizate cămine cu robineți de secționare în principalele noduri ale acesteia, în număr de 9 bucăți pentru izolarea tronsonului de conductă ce trebuie remediat în cazuri de avarie a rețelei. Pentru stingerea incendiilor, pe rețea s-au prevăzut hidranți supraterani de incendiu în număr de 10 bucăți. De asemenea, vor fi realizate 77 de branșamente la rețeaua de apă nou proiectată. Se va realiza extinderea rețelei de canalizare menajeră pe străzile: Trandafirilor, Mihai Eminescu, Bradului, Pinului, Fdt Eminescu, Orhideei, Ion Creangă, Al. Vlahuță, Popa Botez, Narciselor, Margaretelor, Tudor Vladimirescu 1,2,3,4,5,6, Hotarului aferente localității Câmpineanca, Comuna Câmpineanca, în lungime de 4.429 metri liniari“, se arată în caietul de sarcini al investiției.

          În cadrul aceluiași proiect vor fi realizate 180 de cămine de vizitare cu camera de lucru din beton sub limita de îngheț, cu capace și rame de tip carosabil și 1 cămin de decantare înaintea stației de pompare ape uzate. De asemenea, vor fi realizate 245 de racordări la rețeaua de canalizare nou proiectată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?