Ediția: Sâmbătă 9 noiembrie 2024 Nr. 6754
Ediția: Sâmbătă 9 noiembrie 2024 Nr. 6754

Tone de gunoaie, adunate de angajații SGA de pe cursurile de apă din Vrancea. Astăzi este Ziua Mondială a Apei

Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea au desfăşurat mai multe campanii de ecologizare pe sectoare ale cursurilor de apă aflate în administrare, de unde au adunat tone de gunoaie. Acțiunea a avut loc în contextul celebrării Zilei Mondiale a Apei care are loc pe data de 22 martie. Ziua Mondială a Apei, o inițiativă născută în 1992, la Conferința Națiunilor Unite asupra Mediului și Dezvoltării (UNCED) desfășurată la Rio de Janeiro.

„Pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea, Ziua Mondială a Apei nu reprezintă numai un eveniment anual, ci este un prilej de a reitera eforturile noastre concentrate în scopul asigurării resurselor de apă pentru toate folosinţele, precum şi pentru protejarea acestora. În această perioadă, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea au desfăşurat campanii de ecologizare pe sectoare ale cursurilor de apă aflate în administrare, cantităţile de deşeuri adunate fiind un semnal că este necesară implicarea tuturor (cetăţeni, autorităţi locale şi centrale, mass-media) pentru stoparea acestui fenomen nociv pentru mediu. Niciodată nu trebuie să uităm că apa este o resursă limitată. Toți suntem obligați să depunem toate eforturile pentru a proteja apa şi să învățăm să o utilizăm într-un mod durabil“, se arată într-un comunicat al SGA Vrancea.

Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an – „Apa subterană – Să facem invizibilul vizibil!” – ne îndeamnă să conştientizăm importanța cantității și calității rezervelor de apă subterană atât în prezent, cât mai ales pentru generațiile viitoare.

Întrucât apele subterane constituie cel mai mare rezervor de apă dulce din lume, reprezentând mai mult de 97% din toate rezervele de ape dulci disponibile pe glob (excluzând gheţarii și calotele glaciare), mesajul campaniei de anul acesta este că explorarea, protejarea și utilizarea durabilă a apelor subterane va fi esențială pentru supraviețuirea și adaptarea la schimbările climatice și pentru satisfacerea nevoilor unei populații în creștere.

De asemenea, apele subterane trebuie privite nu numai ca un rezervor de alimentare cu apă, ci trebuie protejate pentru valoarea lor de mediu, deoarece joacă un rol esenţial în ciclul hidrologic și sunt vitale pentru menţinerea zonelor umede și a curgerii în râuri, acţionând ca un rezervor tampon în perioadele secetoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?