Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Cârligele. Verișori cu afacere penală: se aprovizionau cu droguri pe care le vindeau altor consumatori

Doi tineri din comuna Cârligele, care sunt și verișori, au găsit o metodă – credeau ei – sigură de a face bani. Anul acesta, pentru câteva luni, au cumpărat și revândut droguri, însă „afacerea” lor s-a finalizat rapid după ce au fost prinși, trimiși în judecată, iar ulterior condamnați. Potrivit sentinței pe fond, ambii tineri, în vârstă de 20 și 26 de ani, au fost condamnați la închisoare cu suspendare, în condițiile în care pe tot parcursul procesului s-au aflat sub măsuri restrictive. Potrivit rechizitoriului, tânărul de 26 de ani vindea de ceva timp substanțe interzise, iar de aici a intrat „pe fir” și verișorul său, în vârstă de 20 de ani. Ambii au fost acuzați că au desfășurat astfel de acte de comerț în perioada mai – iulie 2021, iar la datele de 23 iunie 2021, 1 iulie 2021 și 5 iulie 2021 au vândut unui colaborator cantitățile de 2,61 grame cannabis, 3,64 grame cannabis și aproximativ 30 grame cannabis, la ultima tranzacție fiind prinși în flagrant. „Inculpatul B. B. B. s-a aflat o perioadă în prima parte a anului 2021 în Germania de unde a revenit la sărbătorile Pascale. La finalul lunii mai, începutul lunii iunie 2021, a cumpărat de la o persoană rămasă neidentificată din Focșani aproximativ 50 de grame de cannabis contra sumei de 1.500 lei, pe care a porționat-o în doze de câte 0,5 – 0,6 grame, pe care le-a învelit în folie de staniol, din acestea a vândut mai multe doze în perioada mai – iulie 2021, cu 50 lei doza. Aflând că vărul său comercializează cannabis, inculpatul A. A. s-a înțeles cu vărul său să cumpere diferite cantități de cannabis, iar acesta le-a revândut unor consumatori pe raza județuluiVrancea. La data de 05.07.2021, cei doi inculpați au fost prinși în flagrant (…). În autoturismul inculpatul B. B. B. s-au găsit mai multe cantități de cannabis”, se arăta în motivarea hotărârii de condamnare, așa cum apare pe rolii.ro.

Tinerii au fost sinceri și au recunoscut inclusiv că au fost consumatori de cannabis, iar ulterior s-au apucat de vândut. Probabil și pe acest considerent, prima sentință a fost una îndreptată spre minimul prevăzut de lege. „Condamnă pe inculpatul C. C. D. pentru: trafic de droguri de risc în vederea consumului la 1 an şi 4 luni închisoare; de deținere de droguri de risc în vederea consumului la 1 lună închisoare. (…) inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 1 an 4 luni şi 10 zile închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit.a şi b C.p. (…) dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei principale aplicată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. (…) Obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, la una din cele două instituţii menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Comunei Cîrligele sau Biserica Sf. Nicolae Cîrligele. (…) revocă măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat. Constată că inculpatul a fost reținut şi arestat la domiciliu de la 6 iulie 2021 până la zi.

Condamnă pe inculpatul C. E. C., pentru: trafic de droguri de risc în vederea consumului la 1 an şi 4 luni închisoare; deținere de droguri de risc în vederea consumului la 1 lună închisoare. (…) inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 1 an 4 luni şi 10 zile închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit.a şi b C.p. (…) dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei principale aplicată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, la una din cele două instituţii menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţionala de Probaţiune, respectiv Primăria Comunei Cîrligele sau Biserica Sf. Nicolae Cîrligele. (…) revocă măsura arestului al domiciliu dispusă faţă de inculpat. Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat la domiciliu de la 6 iulie 2021 până la zi. (…) dispune confiscarea sumei de 1.150 de lei de ridicată de la inculpatul C. E. C., consemnată la UNICREDIT BANK Sucursala Vrancea. Dispune ridicarea sechestrului asigurător şi restituirea către inculpatul C. C. D. a unui telefon marca Huawei P SMART 2 de culoare neagră şi către inculpatul C. E. C. a unui telefon marca Huawei P30 de culoare albastră”, se arăta în sentința atacată de DIICOT Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?