ULTIMA ORĂ! Trei bărbați și o femeie din Adjud, reținuți pentru șantaj și camătă

0
1680

REȚINUȚI PENTRU ȘANTAJ ȘI CAMĂTĂ

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vrancea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și camătă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, trei bărbați, în vârstă de 18, 32 și 52 de ani, respectiv o femeie, de 52 de ani, toți din municipiul Adjud, ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, bani mai multor persoane, percepând de la acestea dobânzi cuprinse între 15% și 50%, pe lună, din sumele împrumutate. Prejudiciul cauzat astfel se ridică la aproximativ 500 000 de lei.

Totodată, cei patru sunt bănuiți că ar fi recurs la amenințări cu acte de violență în cazul în care persoanele împrumutate nu achitau dobânzile.

Astăzi, 26 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vrancea, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuințele persoanelor bănuite și au pus în executare patru mandate de aducere.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Ulterior, cei în cauză vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here