Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Campanie de sterilizare gratuită pentru necuvântătoarele din comuna Dumitreşti


    Primăria comunei Dumitrești, în colaborare cu „Romania Animal Rescue”, „Inc Dba Animal Spay Neuter International” și câțiva voluntari au derulat o campanie gratuită pentru 100 de animăluțe. În perioada 18-19 aprilie, viitorul micilor necuvântătoare a fost decis de câțiva oameni cu suflet bun, dorind ca prin această modalitate, să prevină suferința multor pui care în viitor ar fi trebuit să îndure frigul, abandonul, foamea, lipsa unui adăpost sau moartea prin tot felul de chinuri. Cetățenii comunei Dumitrești s-au implicat în prinderea câinilor fără stăpân și aducerea lor la sediu pentru sterilizare și transportul patrupedelor de la stăpânii care nu se puteau deplasa de la domiciliu. Foarte multe persoane au primit această veste cu bucurie și au adus câinele sau pisica pentru a fi sterilizați gratuit, scăpând astfel de o cheltuială.
    Primarul comunei, Petrică Dogaru, alături de viceprimarul Marius Bodoc au răspuns afirmativ acestei campanii, implicându-se și ajutând cu tot ce a fost nevoie pentru buna derulare a acestei acțiuni.”Mulțumesc în mod deosebit Nancy Janes și Aurelian Åžtefan – donatorilor, echipei „Romania Animal Rescue” Miruna Berzuc, Valeria Chivu, Roxana-Elena Stan și Wald Diana pentru căldura, compasiunea cu care au fost tratate animăluțele, eficiența și promptitudinea de care au dat dovadă. Mulțumesc domnului primar pentru acordul și susținerea în toate cele necesare, mulțumesc echipei RAR pentru intervenție, pentru cazare, masă, mijloc de transport pentru deplasarea câinilor extracomunitari cât și a celor cu stăpân care nu au avut posibilitatea de a-i aduce la locație, domnului viceprimar care a purtat o sarcină nu deloc ușoară și a dat dovadă de multă răbdare cât și voluntarilor locali, Liviu Stănilă, Cristi Horhocea, Bizadea Cătălin, Elena Cătălina și Mihaela Trestianu care și-au răpit din timpul lor pentru eveniment”, a spus Dana Serea, organizatoarea campaniei de sterilizare.
    Localnicii, alături de cei care le-au oferit un ajutor atât necuvântătoarelor cât și stăpânilor au contribuit la o schimbare în bine a comunei Dumitrești și vor ajuta și la următoarea campanie, evitând așadar prinderea cu ajutorul unei echipe de ecarisaj care ar fi destul de traumatizant pentru micile patrupede. „Mulțumesc dragilor mei cetățeni ai comunei Dumitrești care v-ați implicat și ați ajutat în prinderea câinilor fără stăpân și desigur acelor proprietari care au înțeles importanța sterilizării și ați hotărât să veniți cu patrupedul la locație. Vă mulțumesc că ați înțeles că doar împreună putem aduce o schimbare în această comună și doar împreună putem ajuta câinii extracomunitari și sper din suflet ca la urmatoarea campanie să prindem încă o parte din restul câinilor rămași nesterilizați care hoinăresc pe străzi, ulițe, spital, magazine, depozite, pentru că o echipă de ecarisaj îi va speria și mai mare va fi chinul în prinderea lor și nici nu este uman să facem acest lucru”, a încheiat Dana Serea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?