Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Primăria Adjud vrea să reabiliteze termic încă 15 blocuri din municipiu

Încă 15 blocuri cu scările aferente din municipiul Adjud urmează a fi reabilitate termic. Zilele trecute, a fost încredințat contractul pentru serviciile de proiectare elaborare documentație tehnică pentru obiectivul de investiții „Lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Adjud, județul Vrancea – etapa a IV-a”, suma în discuție fiind de 411.762,69 lei. Potrivit edilului Florin Nechifor, acesta este ultimul lot pregătit, însă cetățenii interesați de astfel de lucrări își pot depune în continuare dosarele pentru obținerea finanțării.

În ceea ce privește contractul abia încredințat, câștigătorul licitației trebuie să se preocupe de studiile geotehnice și topografice, expertiza tehnică, auditul energetic (inițial și final), DALI, sinteză DALI, plus proiecul tehnic faza PT, proiectul tehnic faza DTAC și proiectul tehnic pentru avizele necesare. În total, sunt trei loturi în această etapă, fiecare cu câte cinci blocuri: lotul 1 – blocuri de pe strada Republicii, lotul 2 – blocuri strada Libertății, și lotul 3 – blocuri strada Eroilor, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu și Gării. Potrivit temei de proiectare, blocurile de pe strada Republicii sunt construite între anii 1980 – 1992, cele din lotul 2 sunt cele mai vechi, fiind ridicate între 1961 – 1973, în timp ce în lotul 3 cel mai vechi bloc este construit în 1960, iar cel mai nou în 1992.

Concret, sunt în atenția autorităților lucrări de reabilitare la blocul nr 56 din strada Republicii 20, blocul 59 de pe Republicii 12, blocul 64 de pe Republicii 24, blocul 66 de pe Reopublicii 16 și blocul 126, de pe Republicii 49, acesta fiind lotul 1. Lotul 2 este compus din blocul nr 1 de pe strada Libertății 3, blocul 2 de pe Libertății 5, blocul 6 de pe Libertății 1, blocul 11 de pe Libertății 12 B și blocul 21, de pe Libertății 18. În ceea ce privește lotul 3, aici sunt în atenție blocul nr 3 CFR de pe strada Eroilor, blocul 42 de pe Tudor Vladimirescu 11, blocul 101 de pe Nicolae Bălcescu 10 B, blocul 112 de pe strada Gării 2 B și blocul 128 de pe strada Gării 2.

În tema de proiectare se arată că majoritatea blocurilor din acest al doilea municipiul al județului Vrancea au fost construite după proiecte din perioada 1950 – 1990, ceea ce face ca, „din punct de vedere termic, aceste clădiri au un grad de izolare slab și nu corespund cerințelor CE”. Primăria arată în acest document și că vrea ca investiția să fie inclusă în Programul Privind Creșterea Performanței Energetice la Blocurile de Locuințe, pentru îmbunătățirea condițiilor în care locuiesc în prezent cetățenii. „Realizarea lucrărilor de intervenție are drept scop creșterea performanței energetice, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al municipiului Adjud”, se precizează în tema de proiectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?