VIDEO! Vrânceni amendați în urma filtrelor rutiere și a controalelor în localuri în care au fost găsite persoane fără certificatul verde

0
1880

BILANȚUL ACTIVITĂȚILOR ÎN SISTEM INTEGRAT DIN ULTIMELE 24 DE ORE.

La data de 16 octombrie a.c., polițiștii vrânceni, în colaborare cu reprezentanți din cadrul I.J.J., I.S.U., D.S.P și I.T.M. Vrancea au continuat acțiunile în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Toate entitățile implicate au acționat pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile cu ocazia prelungirii stării de alertă, de către organizatorii de evenimente private, cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., în saloanele, restaurantele, barurile, cafenelele, precum și sălile de evenimente de pe raza județului Vrancea.

Astfel, în cursul nopții de sâmbătă/duminică, în cadrul unei acțiuni organizate de Poliția Municipiului Focșani au fost instituite filtre rutiere în intervalul 21.00-22.00 iar ulterior, în intervalul 23.00-03.00, au fost verificați aproximativ 30 de operatori economici din domeniul HORECA.

67 de persoane care nu respectau restricțiile de circulație dispuse de autorități între orele 20.00-05.00 au fost identificate, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 3000 lei dar și avertismente.

Totodată, au fost efectuate controale în medii de interes public de pe raza județului, precum restaurante, fast-food-uri, terase, pensiuni și alte spații de cazare.

Obiectivul principal al acțiunilor a fost reprezentat de identificarea persoanelor/operatorilor economici care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în cazul organizării de evenimente private, în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite anumite interdicții sau restricții.

În cadrul activității, au fost desfășurate controale la săli de evenimente, restaurante, cluburi și discoteci, fiind constatate nereguli în 4 locații. Astfel, echipele de control au stabilit faptul că cei 4 operatori economici nu au respectat obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital privind Covid 19, în incinta localurilor fiind identificate persoane nevaccinate sau care nu au trecut prin boală.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost desfășurate activităţi de relaţionare cu organizatorii de evenimente private, în vederea transmiterii recomandărilor preventive, cu privire la normele de protecție sanitară, necesar a fi respectate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Cunoaștem importanța evenimentelor din viața dumneavoastră, însă facem precizarea că prin nerespectarea restricțiilor instituite de autorități, acestea se pot transforma în evenimente de răspândire generală a virusului.

Vă recomandăm să respectați măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități și reiterăm faptul că scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci de a asigura aplicarea legii, pentru siguranța dumneavoastră, a noastră, a tuturor!

Comunicat IPJ Vrancea, 17 octombrie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here