Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Elevii Liceului Teoretic Odobești, la a doua expoziție colectivă

Elevii Liceului Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobești s-au aflat, zilele trecute, la a doua lor expoziție colectivă. Vernisajul expoziției a avut loc în Foyerul Casei de Cultură din Odobești. Și-au adus contribuția elevi din clasele primare, gimnaziu si liceu, fiind expuse lucrări pe pânză, de grafică și desene. Cel mai mic expozant este în clasa pregătitoare.

Coordonatorul expoziției a fost profesoara Mihaela Cîrjan, care îi încurajează, de fiecare dată, pe elevi, să lucreze mai mult și să aibă expoziții individuale. Prima expoziție a elevilor liceului a avut loc în anul 2019, când autoritățile locale au premiat elevii cu sume de bani pentru a-i încuraja să-și dezvolte creativitatea și simțul artistic. Conform specialiștilor, copiii își dezvoltă prin pictură și desen abilitățile fizice, cognitive și emoționale. Prin artă, elevii înțeleg și cunosc mai bine lumea în care trăiesc și inventează imagini noi, îmbogâțindu-și astfel imaginația, învățând tehnici creative care îi ajută și în alte domenii, cum ar fi literatura.

Prin mijloacele artistice, copiii își exprimă emoțiile prin forme și culori și prin această activitate pot combate stresul. De asemenea, își dezvoltă stima de sine, concentrarea, apreciază natura, își dezvoltă mobilitatea mâinii și își stimulează conexiunile cerebrale, își relaxează mintea, obținând o stare de bine. Elevii devin mai organizați prin simpla aranjare a materialelor pentru pictură, iar în cazul în care copiii aleg să picteze cu părinții lor, se dezvoltă un atașament mai puternic în relațiile de familie.

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobești

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?