Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Școala Gimnazială Dumbrăveni, reabilitată cu bani prin PNRR

Autoritățile din Dumbrăveni au găsit pe SEAP un agent economic serios care să se ocupe de execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în Școala Gimnazială Dumbrăveni. Potrivit devizului general realizat în cadrul proiectului tehnic, valoarea estimată totală pentru obiectivul de investiții este de 1.939.828,69 lei fără TVA, bani care vin din fonduri ale Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Imobilul în cauză are o suprafață de 940 metri pătrați, clădirea având regim de înălțime parter, în timp ce „construcția propusă va avea regim de înălțime P+1E”.

Clădirea nu este foarte veche, fiind construită în anul 1978, iar expertiza tehnică realizată a stabilit că „nu sunt necesare lucrări de rezistență pentru consolidare”. Însă întotdeauna este loc de mai bine, astfel încât „prin proiect se dorește alinierea la normele energetice actuale (…) dar și reducerea riscului seismic al construcțiilor existente”. De ce, se explică în documentație, anume că „există și obligația proprietarilor să asigure urmărirea comportării în timp a construcțiilor, eventualele modificări, transformări, modernizări”.

În interiorul școlii sunt 10 săli de clasă, cabinetul directorului, secretariat, arhivă, cancelarie, holuri, grupuri sanitare și spații de depozitare. Și, conform documentației, se urmărește sporirea rezistenței termice unidirecționale a pereților exteriori, a podului și a soclului, înlocuirea tâmplăriei existente, montarea unei pompe de căldură, a unui sistem fotovoltaic de 20 kw, a unor sisteme individuale de ventilare mecanică cu recuperare de căldură, a unor convectoare electrice pe holuri și grupuri sanitare, aici urmând a fi instalat și un boiler electric. Proiectul urmărește totodată modernizarea sistemului de iluminat, repararea șarpantei și a învelitorii, a sistemului de colectare ape meteorice, dar și a trotuarelor de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?