Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Clasa pregătitoare, obligatorie pentru copiii de 6 ani


   Frecventarea clasei pregătitoare nu este opțională, ci obligatorie, a  subliniat, la consfătuirea învățătorilor, găzduită ieri de Casa de Cultură din Panciu, inspectorul de specialitate Lina Vlăsceanu. Ea a sfătuit cadrele didactice ca la deschiderea noului an de învățământ, să le transmită părinților faptul că dacă își retrag copiii din clasa pregătitoare, riscă să piardă un an de școală, întrucât clasa pregătitoare este inclusă în învățământul obligatoriu. „Trebuie să le transmiteți părinților faptul că dacă acești copii au împlinit 6 ani până la începutul anului școlar sau vor împlini această vârstă până la 31 decembrie și au fost înscriși în clasa pregătitoare, ei trebuie să o frecventeze. În caz contrar, vor pierde un an și vor ajunge să intre în clasa I nu la 7 ani, ci de abia la 8 ani”, a spus Lina Vlăsceanu.
   Aceasta le-a prezentat învățătorilor informații privind aria curriculară pentru clasa pregătitoare, activitățile practice specifice, insistând asupra competențelor-cheie care vor lua, treptat, locul obiectivelor operaționale. Lina Vlăsceanu le-a recomandat celor prezenți să-i informeze pe părinți și faptul că în clasa pregătitoare copiii nu vor avea nevoie de ghizdan, nu li se vor da teme pentru acasă și nu vor purta uniformă, datorită caracterului practic al activităților care se vor desfășura în clasă.
   Tot la consfătuirea de ieri, inspectorul de specialitate a mai adus în atența cadrelor didactice și datele statistice pe județ, din anul școlar precedent, privind calificativele, promovarea, absențele, dar și mișcarea populației școlare din învățământul primar. Cu acest prilej, Lina Vlăsceanu a afirmat că numărul cadrelor didactice din Vrancea este în continuă scădere și, din această cauză, multe catedre din instituțiile de învățământ vrâncene nu s-au ocupat, deși noul an școlar va debuta peste câteva zile.
   De asemenea, învățătorii au fost sfătuiți ca și în noul an de învățământ să așeze în prim plan interesele copilului, „pentru a-l atrage atât pe el, cât și pe părinți, de partea școlii”. „Am convingerea că fiecare dintre dumneavoastră veți ști ce aveți de făcut, că vă veți respecta atât pe sine, cât și pe copii, pe părinți”, a spus Lina Vlăsceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?