Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Cele mai bune investiții pentru luna iunie 2021

Viitorul pare a fi mereu nesigur. Indiferent de cât de mulți bani ai într-un moment al vieții, totul se poate schimba într-o secundă, iar confortul se transformă treptat în incertitudine și brusc de trezești într-un impas când nu mai ești practic capabil să produci banii pe care ți-ar plăcea să îi produci. Acest lucru l-am învățat foarte bine de la epidemia de COVID-19, care a reușit să lase foarte mulți oameni fără venituri.

Deci într-un astfel de context, începi să te întrebi cum faci bani online, în ce să investești și cum să faci ca veniturile tale lunare sau anuale să crească. Credem că putem răspunde la câteva dintre întrebările tale spunându-ți chiar care sunt cele mai bune investiții pentru luna Iunie din 2021.

De ce să investești?

Investițiile sunt mecanisme foarte puternice care te pot pune chiar în ipostaza în care să fii liber din punct de vedere financiar, dar se pot transforma foarte rapid într-un venit pasiv prin care banii să lucreze pentru tine chiar și atunci când dormi. Dacă în acest moment deții o sumă de bani de care nu ai nevoie în viitorul apropiat și care nu sunt necesari pentru plățile facturilor lunare sau pentru mâncarea copiilor ci pur și simplu este o sumă de bani care nu este folosită, ia în considerare să îi investești.

Există deja foarte multe modalități prin care poți investi bani începând de la piața de bursă, fonduri de investiții, criptomonede, afaceri mici și mijlocii, acțiuni sau drepturi. Îți poți crea un portofoliu de investiții diversificat.

În ce să investești?

Așa cum am precizat anterior, investițiile pot fi de foarte multe tipuri, dar noi îți vom oferi câteva informații despre cele mai cunoscute trei modalități sau lucruri în care să investești chiar și dacă nu ai foarte mulți bani.

Stocuri – Într-un mod ciudat, stocurile sunt o metodă destul de bună prin care să poți investi, iar dacă faci totul cum trebuie, răsplata va fi destul de mare și pe termen nelimitat. De ce? Companiile mari și mai ales cele care sunt scoase la bursa stocurilor îți oferă oportunitatea de a cumpăra stocuri la firma respectivă și pentru a deveni investitor.

Compania plătește anual, de două ori pe ani sau periodic dividente, adică o parte din profit pe care o împarte celor care dețin acțiuni, oferind fiecăruia bani în funcție de câte acțiuni deține la firma respectivă. Dacă de-a lungul timpului, reușești să deții foarte multe acțiuni, vei primi aceste dividende și vor reprezenta sume destul de mari și suficiente pentru a te putea declara în final liber din punct de vedere financiar.

CriptomonedeCriptomonedele sunt monede complet digitale care susțin anumite medii de tranzacționare foarte sigure. Apar tot mai multe astfel de sisteme și investesc tot mai mulți bani cu speranța că valoarea acestora va crește până într-un punct în care vânzarea monedelor pe care le-ai cumpărat îți va aduce profit.

la fel ca și acțiunile cumpărate la bursă, valoarea acestor criptomonede crește foarte mult, dar și scade foarte mult fiind influențată de acțiunile care se iau în marketul central. Spre deosebire de alte investiții, criptomonedele sunt destul de volatile, iar riscul este destul de mare, lucru care le face o opțiune pentru cei care investesc pe termen lung și foarte lung. Trebuie să fii atent când investești în criptomonede pentru că ele pot ajunge la 0 destul de repede.

Proprietăți imobiliare – Exista o modă acum ceva timp în care foarte mulți oameni încercau să pună mâna pe cât mai multe proprietăți urmând să facă apoi profit din urma taxelor de chirie plătite de oamenii care doreau să folosească acele proprietăți. În continuare investițiile în imobiliare pot da randament foarte bun.

Foarte mulți tineri aleg să stea în chirie, simțul proprietății dispare ușor ușor, iar chiriile stabile sunt un lucru pe care mulți oameni și-l doresc. Crezi că poți administra o astfel de afacere? Să ajungi să ai suficient de multe proprietăți încât să poți face bani frumoși din asta?

Ce trebuie să iei în considerare atunci când investești

Înainte să poți începe pe acest drum, ai nevoie să stabilești câteva bariere care au mai mult sau mai puține legătură cu tine și cu suma de bani pe care o deții. Trebuie să te gândești la cât de mult ești dispus să riști și cât de bine reziști la gândul că este posibil să pierzi bani, cât timp crezi că este nevoie pentru întreg procesul, cât de multe știi despre investiții și câți bani ești pregătit să investești.

Cu cât riscul este mai mare, cu atât profitul va fi mai mare. Tu ce alegi?

Concluzie

Investițiile financiare nu sunt accesibile tuturor și trebuie tratate ca pe o afacere în toată regula unde este nevoie ca banii să fie folosiți și riscați dacă îți dorești să ai profit. În același timp, nu vei putea face acest lucru fără un minim de cunoștințe sau cel puțin suficient de multe informații despre activitatea ta de investitor. Investește cât îți permiți să pierzi și învață ceva nou în fiecare zi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?