Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

40 de locuințe sociale vor fi construite în Mărășești

Primăria orașului Mărășești va construi 40 de locuințe sociale pentru locuitorii din categorii defavorizate. Asocierea Blue Konnyk SRL, Structuri SRL și Zeus SA a câștigat licitația organizată pe SEAP pentru construirea celor 40 de locuințe, valoarea de adjudecare a investiției fiind de peste 8,3 milioane de lei.

Finanțarea este asigurată de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Astfel, în conformitate cu cerințele beneficiarului, se propune construirea a două blocuri de locuințe sociale, cu 20 unități locative fiecare, 9 apartamente cu o cameră și 11 apartamente cu două camere, cu regim de înălțime P+3E. „Preocuparea pentru rezolvarea problemelor locuitorilor orașului din categorii defavorizate este una dintre prioritățile administrației locale din Mărășești. Astfel, pe 10 iunie 2020 am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației pentru a demara construirea a 40 de locuințe sociale, în conformitate cu prevederile Legii 144/1996. Primăria Mărășești va depune în continuare toate eforturile necesare pentru derularea în bune condiții a acestei investiții, de care locuitorii orașului au mare nevoie”, a declarat Valerică Chitic, primarul orașului Mărășești. Cele 40 de locuințe vor fi construite pe strada Doinei din Mărășești.

La nivelul orașului Mărășești se află în derulare mai multe obiective de investiții. Este vorba de lucrările de construcție, extindere, modernizare și renovare parc în cadrul proiectului „Amenajare Parc Joffre“. Valoarea de adjudecare a licitației este de aproximativ 772 mii lei. Concret, sunt modernizate aleile, se vor planta arbori tineri, sunt amenajate locuri de joacă și bănci pentru odihnă și se va consolida și moderniza turnul de apă existent, simbol al acestei zone și al comunității.

Primăria Mărășești are în derulare și proiectul de investiții reabilitare, modernizare și dotare a Casei de Cultură  „Emanoil Petruț”. Finanțarea investiției este asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI).  Valoarea estimată a investiției este de peste 3,6 milioane de lei, plus TVA. „Reabilitarea acesteia înseamnă o reușită pentru noi, deoarece clădirea este una emblematică pentru orașul Mărășești“, a declarat primarul Valerică Chitic.

Totodată, Primăria Mărășești are în derulare obiectivul de investiții „Lucrări de intervenție în vederea creșterii performanței energetice a blocurilor de locuințe din orașul Mărășești, județul Vrancea”. Este vorba de re deabilitarea blocurilor B1, Sc. C Bl B2, Sc. A, B, C, situate pe strada Garoafei. O altă investiție pe care Primăria Mărășești o are în derulare este „Reabilitarea și modernizarea Grădiniței Nr. 3 din orașul Mărășești, județul Vrancea“. Grădinița nr. 3 va fi reabilitată, modernizată și dotată cu echipamente necesare desfășurării activității didactice datorită unei finanțări de peste 3,7 milioane lei, asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. „La Grădinița nr. 3 sunt 80 de preșcolari care vor beneficia direct de investiție, alături de cadrele didactice și personalul auxiliar din cadrul unității de învățământ. Proiectul va însemna un câștig pentru întreaga comunitate, deoarece procesul educațional va deveni mult mai atractiv pentru preșcolarii care învață la această grădinița și va contribui la reducerea abandonului școlar”, a precizat primarului orașului Mărășești, Valerică Chitic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?