Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: MAMĂ și FIICĂ, rănite într-un CARAMBOL pe E 85


O fetiță de 12 ani și mama ei de 36 de ani, ambele din Slobozia Bradului, au fost rănite în urma unui accident în care au fost implicate trei autovehicule. Evenimentul s-a produs pe drumul european, între Urechești și Peco Cotești, iar cauza acestuia ar fi neacordarea de prioritate la pătrunderea pe drumul european de pe un drum lateral. 

    O fetiță de 12 ani și mama ei de 36 de ani au ajuns, ieri după-amiază, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani, în urma unui accident rutier, care a avut loc pe drumul european, între Peco Cotești și Urechești. Copila și mama ei se aflau împreună cu alte persoane într-o autoutilitară încărcată cu struguri, care se îndrepta către Urechești. 
La un moment dat, un autoturism Hyundai, în care se aflau mai multe persoane, care fuseseră la cules, ar fi ieșit de pe un drum lateral fără să acorde prioritate de trecere unui tir înmatriculat în Turcia, care circula dinspre Buzău spre Focșani. Autoturismul, la volanul căruia se afla Alin Benguș, din Cotești, a fost acroșat de tir, după cum spun polițiștii, iar după impact, șoferul turc al autotrenului a frânat, moment în care a intrat în tangaj și s-a răsucit pe partea carosabilă, întorcându-se cu fața către sensul opus de mers. În momentul în care tir-ul s-a răsucit pe șosea, a intrat în coliziune cu o altă autoutilitară, care circula dinspre Focșani către Buzău, fiind condusă de Cristinel Dobrogeanu, din Slobozia Bradului.
    În urma impactului, care a fost destul de violent, autoturismul a fost aruncat în afara părții carosabile, iar fața autoutilitarei s-a făcut praf. Cele două persoane de lângă șofer, respectiv mama și fiica, au rămas prinse între fiarele mașinii. Ele au fost scoase de pompierii de la descarcerare și predate echipajelor medicale ajunse la fața locului. „Evenimentul rutier, în care au fost implicate trei autovehicule, a fost anunțat în jurul orei 14.40, prin intermediul numărului unic de urgență 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță. Imediat s-au deplasat la fața locului un echipaj cu o autospecială pentru descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cât și ambulanțe din cadrul SAJ Vrancea. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, au fost identificate două persoane, aflate în autoutilitara înmatriculată în județul Vrancea, care au rămas blocate între bordul autovehiculului și bancheta din față. S-a acționat cu accesoriile specifice din dotarea autospecialei pentru descarcerare în vederea eliberării victimelor și acordării îngrijirilor medicale. O fetiță, în vârstă de 12 ani, și o femeie, în vârstă de 36 de ani, în stare de șoc, dar conștiente, au fost scoase din autovehicul și preluate de echipajele Serviciului de Ambulanță Județean. La fața locului s-a deplasat și un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a acționat pentru spălarea carosabilului de resturile rezultate în urma coliziunii”, ne-a declarat căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
Potrivit cadrelor medicale, fetița era politraumatizată, iar în cazul mamei exista suspiciunea că ar fi suferit o fractură la unul dintre picioare.

    Oamenii spun că s-au trezit cu tir-ul pe mijlocul șoselei

    Un pasager din autoturismul Hyundai, al cărui șofer nu ar fi acordat prioritate de trecere tirului, după cum reiese din primele verificări ale poliției, ne-a spus că a auzit doar o bubuitură. „Am ieșit din vie și am mers 10-20 metri. Apoi am auzit o bubuitură în spate. Ne-a lovit rău de tot. Tir-ul ne-a lovit, apoi s-a întors vagonul și a lovit duba. Noi am traversat ca să mergem spre Cotești. Tir-ul era departe, nu știu cum a ajuns așa repede. Noi n-am pățit nimic. Eu consider că șoferul n-are vină”, a spus Tinel Benguș, pasager în autoturismul Hyundai.
    Nici șoferul dubei care transporta struguri, Cristinel Dobrogeanu, nu știe mare lucru. Știe doar că tir-ul i-a „strivit”. „Eu veneam dinspre Focșani și dintr-o dată tir-ul a luat-o în dreapta (în momentul răsucirii-n.r.) și a blocat tot. Am vrut să o iau în stânga, da’ n-am avut cum. Pur și simplu n-am avut ce face și ne-a strivit. Să zicem merci că n-am murit”, a povestit Cristinel Dobrogeanu.
    Un alt participant la trafic, Ionel Chiriac, care susține că se afla în spatele dubei, a povestit că a văzut cum tir-ul s-a pus de-a curmezișul drumului, dar și Hyundai-ul zburând pur și simplu pe câmp. „Eram în spatele autoutilitarei, la aproximativ 100 de metri. Dintr-o dată în fața ei s-a pus de-a curmezișul tir-ul și n-a putut evita. Mașina albă nu știu de unde a apărut. Doar am văzut-o zburând”, a povestit Ionel Chiriac.

 

 Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate

    Din primele verificări ale polițiștilor reiese că șoferul autoturismului ar fi pătruns pe drumul european fără să acorde prioritate de trecere tir-ului. Oamenii legii ne-au spus că verificările vor fi continuate în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor accidentului și a vinovăției. „Din primele cercetări se pare că un autoturism înmatriculat în Vrancea nu s-a asigurat la ieșirea de pe un drum agricol lateral, intrând în coliziune cu un autotren înmatriculat în Turcia, care a acroșat și o autoutilitară încărcată cu struguri. În urma accidentului, a rezultat rănirea a două persoane. Continuăm cercetările în acest caz în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului”, ne-a transmis comisarul șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Rutier Vrancea.
La fața locului au ajuns și reprezentanții ISCTR, care au verificat documentele tir-ului. Strugurii din autoutilitară, cu tot cu lădițe, s-au împrăștiat pe partea carosabilă, iar oamenii care s-au adunat la fața locului au adunat ce a mai rămas din ei. Pe durata cercetărilor, cozile de mașini s-au întins pe câțiva kilometri.

   Ce vă sfătuiesc polițiștii
    
    Din cauza schimbării condițiilor meteorologice la nivel național, care determină modificarea aderenței părții carosabile, ca urmare a trecerii de la un carosabil uscat la unul umed, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, adaptând continuu viteza de deplasare la particularitățile meteo, de drum și trafic, luând în calcul faptul că în asemenea condiții spațiul de frânare crește substanțial. De asemenea, în situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.
    Totodată polițiștii recomandă păstrarea unei distanțe mai mari față de autovehiculele care circulă în față, precum și evitarea acționării bruste a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.
    Pentru o călătorie sigură și pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condițiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?