Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Elena Stoica cere redeschiderea școlilor în localitățile în care rata infectărilor cu COVID-19 nu depășește pragul de 3 la mie!

Elena Stoica, candidat PSD la Camera Deputaților, solicită redeschiderea școlilor și grădinițelor în localitățile în care rata infectărilor nu depășește procentul stabilit de guvernanți. Solicitarea Elenei Stoica vine după ce mai mulți părinți din localitățile din zona de munte a județului i-au solicitat sprijin pentru ca unitățile de învățământ să fie redeschise. Elena Stoica spune că la mijloc este vorba „de un protest al părinților“ care nu au cu cine să își lase copiii pentru a merge la serviciu. „Este vorba de un protest al oamenilor din localitățile din zona de munte a județului Vrancea, care solicită sprijin pentru redeschiderea școlilor și grădinițelor în comunitățile în care nu există cazuri de infectare cu COVID-19 sau în acele localități în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie, așa cum au stabilit specialiștii din domeniu. Aceasta este solicitarea părinților din Cîmpuri, Răcoasa, Fitionești și nu numai. Este un protest al mamelor si bunicilor vizavi de măsura radicală luată de guvernanții liberali, de a închide școli și grădinițe fără a se ține cont de rata de infectare a zonelor geografice“, a afirmat Elena Stoica.

Aceasta a adăugat că multe dintre mamele cu care a discutat au spus că nu au cu cine să lase copiii, aceștia rămânând singuri și fiind astfel expuși la tot felul de riscuri. „Mamele mi-au solicitat sprijin susținând că atunci când pleacă la serviciu, copiii lor rămân singuri, fiind expuși la tot felul de pericole. Dacă copiii ar merge la școală și la grădiniță, atunci ar fi mai în siguranță. Iar în situațiile în care copiii sunt lăsați cu bunicii, aceștia nu știu să îi îndrume în ceea ce înseamnă învățământul on-line. Practic, oamenii susțin că au fost pedepsiți de Guvernul PNL doar pentru că au avut grijă și s-au protejat de noul coronavirus“, a arătat Elena Stoica.

Aceasta a mai precizat că din raportările făcute publice de Direcția de Sănătate Publică Vrancea rezultă că doar șase localități au o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, situație în care se impune trecerea în scenariul roșu și închiderea școlilor. „Sunt șase localități cu rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în celelalte 67 de localități vrâncene copiii ar putea merge la școală și la grădiniță, dar nu se dorește acest lucru“, a afirmat Elena Stoica.

Învățământ on-line fără tablete și laptop-uri!

Candidata PSD pentru funcția de deputat a atras atenția asupra unei alte situații pe care Guvernul PNL nu a rezolvat-o și nici nu pare că ar vrea să o rezolve și anume achiziția de tablete și laptop-uri pentru copii care provin din familii fără venituri. „Un alt aspect foarte grav este că în satele din zona de munte în mod special, foarte mulți dintre copii nu au tablete, smart phone sau laptop pentru a putea participa la orele on-line. Guvernul Orban a promis că va achiziționa aceste tablete, dar au trecut 3 luni de zile de la începerea anului școlar. Este vorba de încă o minciună pe care liberalii lui Orban o servesc românilor. Mai mult, în aceste sate de munte, cei mai mulți dintre copii nu au acces la internet, o altă problemă pe care liberalii au promis că o vor rezolva, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Practic, copiii sunt ținuți acasă, obligați să participe la cursuri on-line, dar fără a avea parte de un minim necesar de logistică necesară acestui tip de învățământ. Acesta este motivul și contextul în care tot mai mulți părinți solicită redeschiderea școlilor și grădinițelor în localitățile în care nu există cazuri de infectare cu COVID-19 sau în acele localități în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie“, a încheiat Elena Stoica, candidatul PSD la Camera Deputaților.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?