Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ! AICitizens, echipa focșăneană a Colegiului Cuza, campioană mondială la robotică!


Vești extraordinare de la Campionatul Mondial de Robotică din SUA, anunțate după disputarea semifinalelor și a finalei ce tocmai s-a încheiat: „AICitizens”, echipa Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani este campioană mondială, titlu obținut în cadrul Campionatului Mondial de robotică „First Tech Challenge”!

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a colegiului focșănean:

„«AICitizens», campioni mondiali la robotică! Sunteți fantastici! Vă iubim și vă așteptăm acasă!
«AICitizens» a pus Focșani pe harta roboticii mondiale. Mulțumim pentru momentele de bucurie intensă trăite alături de voi! Felicitări mentorilor Tiberiu Oprea și Mihaela Oprea!  Cine suntem noi? «Cuza» suntem noi!

Mulțumim tuturor celor care au fost aproape de echipă prin susţinerea financiară, încurajările și gândurile bune transmise.
Victoria «AICitizens» este victoria întregii comunități, care s-a mobilizat pentru a susține o echipă pasionată de tehnologie și inovație și a ajutat astfel la împlinirea unui vis.
O îmbrățișare, căt toată bucuria pe care ne-au oferit-o, elevilor din echipă și mentorilor lor, Tiberiu Oprea și Mihaela Oprea.
Un mare bravo celor ce organizează competiția în România, într-un mod extrem de profesionist, «Nație Prin Educație», și tuturor celor ce o fac posibilă an de an.”

Echipa de robotică „AICitizens” a Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani a câștigat titlul de campioni mondiali în alianță cu „The Clueless” din San Diego, California și „Texpand”, Cape town, Africa de Sud:

19066 AICitizens – Focșani- România – FTC FIRST Tech Challenge Romania – echipa CAPITAN

11212 The Clueless – San Diego – California – 1st pick

18763 Texpand – CapeTown -South Africa – 2nd pick

Totodată, pe lângă trofeul de campioni mondiali la robotică, „AICitizens” au câștigat la Huston și premiul I „Design Award”, în cadrul diviziei Franklin, în care au concurat.

Imediat după anunțarea rezultatelor, primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a felicitat echipa de robotică a Colegiului Național “Al. I. Cuza” și pe profesorii Oprea, pentru această „performanță istorică”:

Visul a devenit realitate! «AICitizens», Campioni mondiali la robotică!
«AICitizens» a câștigat Campionatul Mondial de robotică «First Tech Challenge» de la Houston!

Echipa Colegiului Național «Al. I. Cuza», susținută de Primăria și Consiliul Local Focșani, a obținut o performanță istorică!
Felicitări copii pentru acest rezultat minunat!
Am avut încredere că sunteți cei mai buni și, după o competiție dificilă, ați reușit să puneți Focșaniul pe harta mondială a roboticii!

Felicitări familiei profesorilor Oprea pentru că le-au fost alături și i-au îndrumat pe acești copii minunați! Felicitări tuturor cadrelor didactice de la Colegiul Național «Al. I. Cuza»!”, este mesajul postat pe Facebook de primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă.

Ei sunt „AICitizens”, campionii mondiali la robotică:

Stoica Petru, clasa a 11-a A, Constantinescu Rareș, clasa a 11-a A, Stănilă Rami, clasa a 7-a A, Curcă Irina, clasa a 7-a A, Baciu Elisa, clasa a 7-a A, Gorgan Bianca, clasa a 7-a A, Bernovici Tudor, clasa a 7-a A, Găină Stefania, clasa a 10-a A, Hanu Marius, clasa a 9-a C, Bușilă Raul, clasa a 9-a A, Lupu Daniel, clasa a 10-a B, Sandu Matei, clasa a 10-a B, profesori coordonatori, soții Mihaela și Tiberiu Oprea.

Felicitări, „AICitizens”, sunteți cei mai buni! În Statele Unite ale Americii, la Huston, se strigă „ROMÂNIA” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?