Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Macovei Chiriac va fi primarul care va dezvolta comuna Spulber

Macovei Chiriac este candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria comunei Spulber. Candidatul social democrat are experiența administrației locale și cunoaște problemele locuitorilor din Spulber, contribuind la implementarea mai multor proiecte derulate de echipa PSD de la Primăria condusă de regretatul primar Vasile Rusu.

Macovei Chiriac a arătat că obiectivele prioritare ale Primăriei Spulber în ultimii ani au fost investițiile în infrastructura rutieră și în unitățile școlare, pentru a asigura cele mai bune condiții de viață copiilor, care reprezintă viitorul acestei comunități. În satul Carșochești, a fost construită o școală nouă, realizată prin programul PNLD, etapa I. Unitatea de invățământ este formată din 2 săli de clase de școală și o sală clasă de gradiniță, are o suprafață construită de 371 de metri pătrați, grupuri sanitare moderne, centrală termică, materiale didactice pentru desfășurarea activității. Obiectivul „Reabilitare, modernizare scoala cu 2 săli de clasă și grădiniță în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare, sat Carșochești, comuna Spulber, județul Vrancea” a avut o valoare de 930 mii leidin care 59 mii lei finanțare buget local. De asemenea, a fost realizată reabilitarea școlii din Spulber pentru a îndeplini condițiile de autorizare împotriva incendiilor. O altă investiție pentru copiii de la Spulber a fost achiziția a 168 de tablete și 15 laptopuri care vor fi folosite pentru lecțiile derulate în sistem online în această perioadă.

Continuă lucrările la Școala Păvălari, la piața agroalimentară, de modernizare a rețelei de iluminat public.„Împreună cu echipa mea de consilieri locali vom continua modernizarea și dezvoltarea comunei noastre. Avem mai multe proiecte în curs de execuție și am pregătit alte proiecte noi, finanțate cu fonduri europene, buget de stat și sume alocate de Consiliul Județean și din bugetul local! Fără drumuri și infrastructură de calitate, economia și calitatea vieții cetățenilor au de suferit. Vă mulțumesc pe această cale pentru toată susținerea și încrederea de care ați dat dovadă în toți acești ani!”, a spus candidatul social democrat Macovei Chiriac. Acesta a adăugat că una dintre problemele prioritare pentru mandatul 2020-2024 va fi identificarea de noi resurse de apă pentru suplimentarea consumului și finalizarea alimentărilor cu apă în satele comunei. Seceta prelungită din acest an a arătat câtă nevoie este de surse care să asigure consumul de apă în perioada verii.

Investiții în infrastructură

Primăria Spulber are în derulare mai multe investiții în infrastructura locală. O investiție în infrastructură realizată la Spulber este podul peste pârâul Țipău, cu o valoare de peste 3,3 milioane de lei. Podul este realizat din beton armat, cu 2 culei, cu înălțime de circa 4-5 metri. Macovei Chiriac a arătat că obiectivul principal al investiției este de a îmbunătăți condițiile de viață a locuitorilor din comuna Spulber prin modernizarea și consolidarea drumului dar și realizarea lucrărilor conexe, precum colectarea și evacuarea apelor pluviale, sprijiniri de taluzuri.

O prioritate a administrației locale este modernizarea a aproximativ 4 kilometri de drumuri locale. Primăria a scos la licitație modernizarea și consolidarea drumului sătesc Carsochești – Câmpul Nerejului. Firma care va realiza acest proiect va elabora proiectul tehnic și toate fazele de proiectare aferente, va asigura asistență tehnică de specialitate proiectantului pe toată durata de derulare investiției și va realiza execuția lucrărilor de modernizare a drumurilor de interes local în comuna Spulber, județul Vrancea.

Lucrările constau în realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale, balastarea drumului, turnarea a două straturi de asfalt, construirea de podețe de acces în gospodării, etc. Valoarea totală estimată se ridică aproximativ 6 milioane lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. „Vă propun ca pe 27 septembrie să fiți alături de noi, de echipa Partidului Social Democrat, pentru a continua obiectivele de investiții începute și pentru a realiza alte obiective, care vor dezvolta comunitatea din Spulber. Nu a fost ușor, dar împreună cu echipa PSD am fost alături de nevoile oamenilor din comunitatea noastră. Pe 27 septembrie vă așteptăm la vot! Vă cer sprijinul și votul de încredere pentru Consiliul local al comunei Spulber, vă cer sprijinul și votul de încredere pentru președintele Marian Oprișan și echipa de consilieri PSD. Doar împreună cu echipa social democrată, comuna Spulber va continua să se dezvolte în următorii ani !”, a spus Macovei Chiriac.

Pod reabilitat de Consiliul Județean

Consiliul Județean a început lucrările la podul pe DJ 205D, peste Pârâul Adânc. Este o investiție de peste 3,5 milioane lei, finanțată prin PNDL II. ,,Noul pod va avea lungimea de 12 m, lățimea de 11,50m, din care lățimea părții carosabile de 7,80 m și lățimea trotuarelor de 1,45 m fiecare. Prin construirea de noi poduri vom asigura o mai bună desfășurare a traficului rutier din zonele vizate, atât în ceea ce privește accesul populației, cât și a echipajelor de intervenție (ambulanță, pompieri, poliție), fapt care va contribui la îmbunătățirea legăturii cu drumurile naționale, prin creșterea vitezei de transport și reducerea ratei accidentelor. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, se arată într-un anunț al președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Termenul de execuție este de 20 de luni.

Proiectele de investiții pentru mandatul 2020-2024 în comuna Spulber:

  • Identificarea de noi resurse de apă pentru suplimentarea consumului în vederea finalizării lucrărilor de alimentare cu apă Țipău-Păvălari-Carșochești
  • Identificarea de noi resurse de apă pentru suplimentarea consumului în vederea finalizării lucrărilor de alimentare cu apă în satul Spulber

  • Modernizarea drumului sătesc Carșochești-Izvoarele din DJ 205D, Moraru Ștefan-Chirică Toader

  • Modernizare drum sătesc sat Spulber din DC 108, Tucă Ion- Pârâul Adânc

  • Modernizare drum sătesc sat Spulber din DC 108, Troiță – Danțiș Costică

  • Modernizare drum sătesc din DJ 205D, Pod Țipău-Țipău față

  • Reabilitare și modernizare punte pietonală peste râul Zăbala, Spulber Vale-Biserică

  • Construire punte pietonală pe șufe peste râul Zăbala, sat Morărești

  • Modernizare drum sătesc Păvălari


Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?