Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin: PSD susţine Pactul pentru Muncă

Reprezentaţii Partidul Social Democrat (PSD) au salutat iniţiativa „Pactul pentru Muncă” (PPM) iniţiată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi au susţinut propunerea unei colaborări strânse între mediul politic şi mediul de afaceri, cu scopul menţinerii resursei umane în România, a anunţat joi organizaţia. Membrii iniţiativei PPM au avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii PSD în cadrul căreia au discutat despre necesitatea elaborării unei strategii de ocupare a forţei de muncă pe baza unor politici publice ancorate în realitatea economică actuală. „PSD va organiza o discuţie similară şi cu reprezentanţii sindicatelor în vederea semnării acestui Pact, care, în opinia mea, cuprinde liniile directoare ce vor trebui implementate pentru a asigura echilibrul dintre muncă şi capital pe piaţa muncii din România. Vorbim în primul rând despre susţinerea natalităţii şi siguranţa locurilor de muncă”, a declarat fostul ministru al Muncii Marius Budăi.

În opinia reprezentanţilor PSD, priorităţile pentru piaţa muncii în următorii 4 ani sunt: menţinerea unui cadru fiscal predictibil, concomitent cu implementarea unor scheme de ajutor de stat pentru zonele marginalizate, a unui sistem de vouchere pentru formarea profesională sau prime de instruire şi planificare. De asemenea, reprezentanţii PSD au pus accentul pe valoarea muncii, pe reconversia profesională şi pe nevoia de schimbare a legislaţiei, în concordanţă cu noile modificări la nivel internaţional. Pentru realizarea unui consens general, PSD va purta discuţii similare şi cu reprezentanţii sindicatelor.

Din partea PSD au participat la discuţii Marius Budăi, fost ministru al Muncii, Radu Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, precum şi doi experţi în economie, Cristian Socol şi Adrian Câciu. Din partea mediului de afaceri au fost prezenţi la întâlnire Cristina Chiriac, preşedinte CONAF, Nicoleta Munteanu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor, Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines Group, Cătălin Niţă, director executiv FPPG, Ionel Borş, preşedinte CONPIROM, şi Călin Ile, vicepreşedinte Concordia.

„Pactul pentru Muncă” este un proiect de ţară transpartinic, accentul fiind pus pe întărirea parteneriatului între mediul de afaceri şi cel politic, în vederea identificării celor mai bune soluţii care să conducă la modificări de natură să aşeze piaţa forţei de muncă în contextul macroeconomic general.

PPM reprezintă o iniţiativă demarată în anul 2019 de către CONAF, împreună cu Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG). Din anul 2020 s-a alăturat, în calitate de partener strategic, Confederaţia Patronală Concordia. Ulterior, pe parcursul proiectului s-au alăturat Confederaţia Patronală din Industria Română (CONPIROM), Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA), Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Eurolines Romania Group, Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE), Universitatea Bucureşti şi CA Magda Volonciu şi Asociaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?