Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Handbal, Liga Națională – Următoarea etapă, peste o lună!

  • La 27 noiembrie, CSM Focșani 2007 ar urma să joace în compania Politehnicii Timișoara

Anul handbalistic 2020-2021 este, cu siguranță, dat peste cap după ce anteriorul a fost blocat din același motiv – Covid -19. Au fost parcurse zece etape. Vorba vine, de fapt au fost zece etape fără să fi fost disputate o mulțime de jocuri, decise la masa verde de o conducere a FR Handbal care a elaborat un protocol propriu de condiționare – din perspectivă medicală – a desfășurării competiției. Și de Comisia Centrală de Disciplină devenită instrument care depunctează și amendează, fără să ia în seamă nuanțe, elemente de conjunctură care ar fi favorabile cluburilor. De altfel, cine dorește să afle câte meciuri au fost declarate terminate cu scor de neprezentare poate căuta comunicatele numitei Comisii și după ce citește își pune mâinile în cap! Cel mai recent comunicat, cel din 28 octombrie, anunță, într-o serie parcă interminabilă, meciurile consemnate ca fiind încheiate cu 10-0 în defavoarea formațiilor ghinioniste. Ceea ce înseamnă că așa va fi și de aici încolo, campionatul fiind transformat într-un fel de comedie a erorilor. Erorile nefiind în mod necesar ale formațiilor din Ligă, ci ale celor care au decis că echipele lovite de Covid nu trebuie să aibă nici o șansă la recuperare prin amânarea meciurilor. De ce ar decide altfel când este mai comod așa!

Din comunicatul din 28 octombrie al Comisiei Centrale de Disciplină, am aflat că oficialul Georgian Băducu de la Buzău a fost sancționat cu avertisment pentru comportare nesportivă la meciul buzoienilor cu CSM Focșani 2007. Nu știu dacă fostul arbitru Băducu, este adevărat cu gură cam mare, a primit mai mult decât cartonașul galben la partida dintre CSM Focșani 207 și CS HC Buzău, dar știu sigur că la declarația de presă de după joc a spus clar că i se pare incorect ca meciurile să fie decise la masa verde și nu pe teren! Să vină și de acolo sancțiunea? Din ce știu, mai mulți oameni din handbal au opinii asemănătoare…

O informație obținută pe surse spune că următoarea etapă de campionat, a 11-a, va fi, probabil, la București, în ziua de 27 noiembrie. Adică la mai bine de o lună de la cea anterioară. Dacă este așa, sună ca dracu, ar spune un fost premier al României! Campionatul avea luată în calcul o pauză până la 10 noiembrie pentru participarea jucătorilor la meciurile echipelor naționale la cantonamentele de pregătire. CSM Focșani 2007 are doi jucători în această situație – Filip Marjanovic, cu echipa Serbiei, Robert Rusu, la pregătire organizată de FRH. Prelungirea pauzei până la 27 noiembrie, cu perspectiva de prelungire la prelungire din cauză exacerbării pandemiei nu va face în nici un caz bine grupărilor handbalistice din Liga Națională care au deasupra capului și sabia cu care le sunt date pierdute meciuri cu 0-10 dacă au neșansa de a fi declarate cu jucători cu rezultat negativ la testul Covid.

În etapa următoare, CSM Focșani 2007, acum, cu 9 puncte, în postură de gazdă, va întâlni pe Politehnica Timișoara. Focșănenii știu că au nevoie să câștige fiecare meci și se antrenează ca atare, în Sala Polivalentă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?