Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Crima din Penitenciarul Focşani: 16 ani de închisoare pentru deţinutul care şi-a omorât colegul de celulă

Deţinutul care, în luna februarie a acestui an, şi-a omorât colegul de celulă din Penitenciarul Focşani, a fost condamnat la închisoare. O primă soluţie în dosarul de omor a fost dată zilele acestea de magsitraţii de la Tribunalul Vrancea. Bărbatul, aflat la a doua condamnare pentru o infracţiune de omor, a primit o pedeapsă de 16 ani de închisoare. La aceasta se adaugă alte aproape trei mii de zile de la o altă pedeapsă aplicată anterior tot pentru un omor.

„Condamnă pe inculpatul T (…) C (…)–pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…) la o pedeapsă de 16 ani închisoare şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) adaugă la pedeapsa de 16 ani închisoare aplicată prin prezenta hotărâre restul neexecutat la data pronunţării prezentei hotărâri de 2899 zile de închisoare din pedeapsa de 11 ani închisoare aplicata inculpatului prin s.p. nr. 107/21.11.2017 de Tribunalul Buzău definitivă prin d.p. nr. 171/20.02.2018 a Curtii de Apel Ploiesti, inculpatul urmând să execute în total 16 ani și 2899 zile de închisoare. (…). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei de fond.

Fapta a fost comisă în luna februarie a acestui an. Din ancheta procurorilor a rezultat că inculpatul, C.T., care se afla în Penitenciarul Focşani, având de ispăşit o pedeapsă de 11 ani tot pentru omor, în seara zilei de 23 februarie a.c., a intrat în conflict cu colegul de celulă şi l-a lovit pe acesta. I-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei, una dintre ele nimerind victima în zona bărbiei şi alta în arcadă. Loviturile au fost puternice având în vedere faptul că în urma aplicării acestora victima a fost proiectată cu urechea de un perete al camerei de detenţie. Decesul victimei a survenit imediat, iar constatările medico-legale au arătat că aceasta a suferit inclusiv fracturi craniene.

La audieri, inculpatul, care are doar 24 de ani şi două infracţiuni de omor la activ, a recunoscut că şi-a lovit colegul de celulă care avea 30 de ani şi a explicat că totul s-a petrecut într-un moment de furie. Imediat după incident şi după intervenţia angajaţilor instituţiei, la faţa locului au ajuns şi cadrele medicale, dar şi poliţişti din cadrul IPJ Vrancea. Întrucât victima era deja decedată, poliţiştii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au efectuat cercetarea la faţa locului, după care trupul neînsufleţit al victimei a fost ridicat şi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. Din informaţiile oferite atunci de reprezentanţii unităţii de detenţie, inculpatul şi victima executau pedepsele în regim de maximă siguranţă.

Tânărul, care a fost condamnat la 16 ani pentru fapta sa, nu este la prima faptă comisă cu violenţă. A ajuns în Penitenciarul Focşani tot pentru o infracţiune de omor. O primă condamnare în primul său dosar de omor a fost dată în noiembrie 2017 de către magistraţii de la Tribunalul Buzău. Ulterior el a făcut contestaţie, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care i-a respins apelul şi a menţinut pedeapsa de 11 ani aplicată de magistraţii de la Buzău pentru infracţiunea de omor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?