Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Dorel Bolovan, candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Cotești

Dorel Bolovan este candidatul Partidului Social Democrat, Filiala Vrancea, pentru funcția de primar al comunei Cotești. Dorel Bolovan are trei mandate la activ și candidează pentru al patrulea mandat consecutiv de primar. Pe lista de investiții realizate se află mai multe proiecte din care amintim: reabilitare și asfaltare de străzi, alimentare cu apă și canalizare, modernizare și construirea de unități de învățământ, reabilitarea sistemului de iluminat public, etc

Candidatul PSD Vrancea la funcția de primar al comunei Cotești, Dorel Bolovan a declarat că la finalul celor trei mandate cu care a fost învestit din 2008 și până în prezent, a făcut tot ce a stat în puterea sa pentru dezvoltarea acestei comune. „Un interes deosebit am acordat lucrărilor în infrastructură. Efectele nu sunt doar economice, ci și sociale. Fără drumuri și infrastructură de calitate, economia și calitatea vieții cetățenilor au de suferit. Am realizat 10,5 km drumuri comunale asfaltate, pe PNDL, 7,5 km de asfalt pe drumuri comunale, pe măsura 7.2 cu fonduri europene, 2 poduri de beton armat, precum și refacerea celor 5 podețe de pe pârâul Dîlgov cu bani de la Guvern pe calamități. Ținând cont că tineretul de azi este viitorul de mâine, o mare parte din eforturile administrației locale au fost orientate către ei, pentru a le asigura condițiile pentru o educație decentă. Astfel, am modernizat, extins și dotat școala ”Victor Slăvescu” Cotești, urmând a finaliza în curând și lucrările de extindere, reabilitare, modernizare și dotare a școlii „Nicolae Rădulescu” Budești. De asemenea. am realizat pavarea aleilor din fața Primăriei și a Școlii Cotești și amplasarea de bănci și coșuri de gunoi.

Mi-am adus o contribuție importantă la crearea unor condiții mai bune tinerilor, și nu numai, care știu că o minte sănătoasă se dezvoltă într-un corp sănătos și că sportul reprezintă un mod de viață. Sprijinim sportul, prin plata taxelor pentru echipa locală de fotbal, prin asigurarea transportului echipei de minifotbal la competiții sportive, dar și prin construirea celor două terenuri de minifotbal din comună“, a afirmat Dorel Bolovan.

Locuințe ANL și iluminat public modern

Printre lucrările de dezvoltare comunitară, efectuate în ultimii 12 ani în comuna Cotești, se numără și investițiile în obiective culturale și sociale:

– A fost finalizată construcția blocului ANL din Cotești, cu cele 8 apartamente, pe care le-am predat chiriașilor;

– A fost reparat, modernizat și dotat Căminul Cultural din Budești;

– A fost modernizat iluminatul public stradal cu lămpi cu LED-uri, montând 1250 de lămpi, lucrare plătită din fonduri europene 70% și 30% din fonduri proprii;

– Au fost confecționate și amplasate 10 stații de pietoni, în regie proprie, dotate cu bănci și coșuri de gunoi. Am instalat stații de microbuz acoperite, cu pereți din policarbonat, fixate pe placă de beton și cu bănci de așteptare, dorind să venim în sprijinul cetățenilor care circulă cu transportul în comun, asigurându-le astfel un minim confort;

– A fost realizat proiectul de amplasare a 32 de camere de supraveghere în centrul comunei și în locurile cu probleme legate de circulație și de depozitare ilegală a gunoaielor, folosind fonduri proprii.

Parcuri modernizate, acces gratuit la rețeaua de Wi-fi

Într-o societate care funcționează „în viteză”, primarul Dorel Bolovan a considerat că este necesar să asigure cetățenilor și minimele condiții pentru relaxare și agrement, domeniu în care a finalizat mai multe proiecte. „Am realizat 3 parcuri de agrement pentru cetățeni, dotate cu bănci, coșuri de gunoi și spații verzi. Urmează să îl reamenajăm pe cel de lângă clădirea primăriei, unde vom monta și bustul prim-ministrului Vintilă Brătianu. Statuia, descoperită în luna iulie 2017 în curtea Școlii Primare din satul Odobasca, a fost trecută în patrimoniul cultural național de reprezentanții Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor. Este foarte important să ne cunoaștem istoria, iar în aceste momente în care primează pragmatismul, este necesar să oferim un plus de valoare culturii.

În ceea ce privește viața tinerilor din comună, am încercat să le asigur acestora accesul către noua tehnologie. Astfel, în 10 puncte din comună aceștia au acces gratuit la rețeaua de Wi-fi, prin programul WiFi4EU, care promovează accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice. Echipamentele de internet Wi-Fi au fost montate în anumite puncte din fiecare sat, astfel încât toți cetățenii să poată beneficia de aceste servicii. În Vrancea doar 2 comune au beneficiat de aceste bonuri valorice oferite de Uniunea Europeană. Am alocat câte 10.000 de lei pentru a acoperi o parte din costurile cu pictura pereților Bisericii din Valea Cotești și a construcției unei biserici în Goleștii de Sus“, a spus primarul Dorel Bolovan. Acesta a arătat că în plan social, a sprijinit constant cetățenii comunei, prin scutirea la plata taxelor și impozitelor pentru cetățenii cu handicap, prin acordarea diverselor ajutoare: pentru sprijinirea familiilor, pentru încălzire, pentru asigurarea venitului minim garantat, precum și prin distribuirea pachetelor oferite de Guvern. Totodată, în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități, au fost amenajate două locuri de parcare destinate exclusiv acestor persoane.

Comuna Cotești, modernizată cu sprijinul președintelui Marian Oprișan

Dorel Bolovan a declarat că la toate proiectele pe care le-a realizat și le are în curs de realizare a beneficiat de sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Consiliul Județean și președintele Marian Oprișan ne-au sprijinit permanent, ne-au promovat proiectele la nivel de minister și au realizat aproximativ 90% din următoarele lucrări de investiții: rețea de apă și canalizare în localitate; asfaltarea a 14,5 km de drumuri județene, pe segmentele care tranzitează comuna. Până la sfârșitul anului vor fi finalizate lucrările de modernizare a infrastructurii pe tot ce înseamnă drum județean care traversează comuna“, a arătat Dorel Bolovan.

Pe lista de proiecte care vor fi realizate în mandatul 2020-2024 se află mai multe obiective de investiții din care amintim:

– Asfaltarea a 10,5 km de drumuri comunale;

– Modernizare, extindere și dotare Gădinița Cotești;

– Realizarea unei săli de sport la Școala ”Nicolae Rădulescu” Budești;

– Realizare rețea de alimentare de gaze naturale în Cotești; Valoarea totală a investiției se va ridica la aproximativ 1,4 milioane de euro, iar rețeaua se va întinde pe 15 km, conform proiectului;

– Prelungirea instalației de canalizare cu 12 km;

– Asfaltarea străzilor rămase la stadiul de pietruire (10 km);

– Prelungirea instalației de iluminat acolo unde nu există stâlpi;

– Construirea unui bazin de apă potabilă de 100 de vagoane în partea de sus a comunei, pentru a rezolva deficiențele apărute în alimentarea cu apă în timpul verii, când este secetă prelungită și consumul este crescut;

– Amenajarea a 14 platforme din beton, pe care vor fi amplasate câte 3 containere speciale pentru hârtie, plastic și sticlă, diferențiate și prin culori. Astfel, în fiecare sat vor exista cel puțin două astfel de platforme.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit în aceste demersuri și care și-au dat tot interesul pentru a alinia Coteștiul la standarde europene și îmi exprim convingerea că și pe viitor proiectele de modernizare și dezvoltare a localtății vor continua!“, a încheiat candidatul PSD Vrancea la funcția de primar al comunei Cotești, Dorel Bolovan.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?