Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

După lupte seculare, conducerea penelistă a Spitalului Județean a catadicsit să pună în funcțiune aparatul de testare Real Time PCR, achiziționat de Consiliul Județean

După lupte seculare care au durat nu mai puțin de 5 luni, conducerea penelistă a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” a catadicsit, în sfârșit, să pună în funcțiune aparatul de testare Real Time PCR achiziționat de Consiliul Județean în plină criză COVID-19, pentru testarea cadrelor medicale și a tuturor vrîncenilor care au nevoie de acest lucru.

Salutăm această inițiativă, deși ne întrebăm dacă este o coincidență faptul că șefii de la Spital au întârziat în mod voit punerea în funcțiune a acestui aparat, în plină campanie electorală? Scuza penibilă a obstacolelor venite din direcția Consiliului Județean nu se susține, în condițiile în care, în nenumărate rânduri, președintele Marian Oprișan a solicitat ferm instalarea și punerea în funcțiune a aparatului de testare, care a costat 594.984 lei (123.955 euro), din banii vrâncenilor, pentru sănătatea vrâncenilor.

De altfel, din cauza încăpățânării de a nu pune în funcțiune aparatul Real Time PCR, uitat cu lunile într-o magazie, s-a ajuns la paralizarea sistemului medical din județ. Se pare însă că Dumnezeu a dat mintea cea de pe urmă decidenților din Spital și aceștia au reușit, în cele din urmă, să pună în funcțiune acest echipament.

Reamintim faptul că în cadrul ședinței extraordinare a CJ Vrancea din data de 30 martie 2020, s-a aprobat alocarea a peste 11 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 în Vrancea, cu toate că unitatea spitalicească nu se află în subordinea autorității județene.

Biroul de Presă al Consiliul Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?