Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Sub conducere militară, aproape 100 de angajați ai Spitalului Județean Focșani sunt infectați cu COVID-19

Lupta liberalilor de a-l înlătura pe managerul Constantin Mîndrilă de la conducerea Spitalului Județean s-a soldat cu o primă victorie, în viziunea lor cinică, prin internarea acestuia, cu forța, în secția de Boli Infecțioase, deși era asimptomatic și se autoizolase, lucrând în continuare pentru spital. O a doua victorie a fost pusă în scenă cu ajutorul prefectului penelist Gheorghiță Berbece. În baza informațiilor transmise de prefectul – fost angajat la cabinetul ministrului „Grindă” -, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a descins pe 13 aprilie la Spitalul Județean Focșani, unde a fost instaurată o conducere militară, în frunte cu col. dr. Alexandru Keresztes.

La acel moment, Spitalul Județean Focșani număra 9 cazuri de infectări cu COVID-19 în rândul angajaților. Între timp, numărul infectărilor cu acest virus a crescut cu 90, ajungându-se la 99 de angajați, din cadrul personalului medical și auxiliar, confirmați pozitiv. Care este, în aceste condiții, eficiența conducerii militare?!

De altfel, încă odată cu instalarea conducerii militare puneam întrebări referitoare la logica unei asemenea numiri, în condițiile în care focarul de infecție din Focșani plecase de la Spitalul Militar Focșani. Mai mult, un medic de la Spitalul Militar Focșani ocupă postul de director medical la Spitalul Județean Focșani, în cadrul conducerii militare. Fără să pună cineva la îndoială competența cadrelor militare, se poate totuși spune că la Spitalul Militar situația a fost scăpată de sub control. Speram atunci că acest lucru nu se va întâmpla și la Spitalul Județean. Însă cu 90 de cazuri în plus, speranțele noastre par să fi fost deșarte.

Conform unei informări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, în perioada 1-3 mai 2020, „s-au efectuat 192 de teste și o anchetă epidemiologică la Spitalul Județean «Sfântul Pantelimon» Focșani, la secțiile considerate cu risc, în care s-au înregistrat mai multe cazuri de îmbolnăviri. Ancheta are ca scop respectarea condițiilor igienico-sanitare, respectarea normelor de prevenire și control a infecției cu COVID-19 în sectoarele de risc, existența de stocuri cu materiale de protecție și produse dezinfectante la nivelul secțiilor, cunoașterea regulilor de bune practici, a protocoalelor de lucru și dispunerea măsurilor care se impun”.

DSP Vrancea nu a comunicat și rezultatele testării, dar dacă pe 3 mai, Prefectura Vrancea raporta 287 de cazuri confirmate cu coronavirus în județ, pe 4 mai erau deja 347 de cazuri, deci 60 de cazuri în plus, iar pe 5 mai s-a ajuns la 380 de cazuri.

Conform surselor noastre medicale, în data de 4 mai, la Spitalul Județean Focșani, 99 de angajați erau confirmați cu coronavirus. Cele mai multe îmbolnăviri au fost înregistrate în rândul asistenților medicali (55), urmați fiind de infirmiere (29), medici (10) și alte catogorii (5). Defalcat, situația, pe secții, a personalului din cadrul Spitalului Județean Focșani, infectat cu COVID-19 este următoarea: CARDIOLOGIE (18), NEFROLOGIE (7), INTERNE (15), RADIOLOGIE (1), CHIRURGIE (16), UPU (0), SPIAAM (3), PSIHIATRIE (2), BO (1), INFECȚIOASE (3), SERVICIUL ADMINISTRATIV (1), TESA (1), DIALIZĂ (2), SPĂLĂTORIE (2), CHIRURGIE INFANTILĂ (1), ATI (14), GASTROLOGIE (5), OG (1), NEUROLOGIE (6).

Venit la Focșani la chemarea prefectului penelist și a clicii liberale, care vrea cu orice preț să preia frâiele Spitalului Județean, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara pe 13 aprilie că pe perioada stării de urgență va fi numită o conducere militară la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Asta după ce managerul instituției a fost infectat și se afla în concediu medical, iar ceilalți membri din conducere fuseseră contacți direcți ai acestuia. Întrebat atunci dacă managerul general al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon”, Constantin Mîndrilă, a fost înlocuit din funcție, ministrul Nelu Tătaru preciza că ,,nu a fost nici destituit și nici demis”. Cu numai o zi înainte, managerul Constantin Mândrilă fusese internat cu forța la Secția de Boli Infecțioase, unde se află și acum deși au trecut mai bine de trei săptămâni de atunci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?