Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: „Focșanii și Unirea”- proiect educațional desfășurat la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Focșani

Elevii Școlii Gimnaziale „ Ștefan cel Mare” Focșani au sărbătorit unirea Moldovei cu Țara Românească prin intermediul unor activități variate, coordonate de către consilierul educativ al școlii, prof. Bălan Petruța, prof. Pricop Mihaela, prof. Bălan Daniela, prof. Micu Ștefana și bibliotecar Blănaru Elena.

În scopul marcării evenimentului, elevii au confecționat stegulețe și s-a realizat o expoziție de carte si documente, care ilustrează personalitățile emblematice, atmosfera din orașul Focșani, exponate importante de la Muzeul Unirii, lansând astfel o invitație pentru vizitarea acestei instituții.

Pe lângă această expoziție, în sala media a Școlii Gimnaziale „ Ștefan cel Mare” Focșani, activitățile au cuprins o prezentare Power Point, denumită ”Focșanii și Unirea”, un program de cântece și poezii patriotice și sceneta ”Cuza-Vodă și Unirea”.

Profesorul de istorie Pricop Mihaela le-a prezentat elevilor etapele realizării unirii și elita unionistă, care și-a adus aportul la realizarea dezideratului național. Lecturarea din documentele vremii, recitarea poeziilor patriotice, sceneta și interpretarea cântecelor patriotice i-au ajutat pe elevi să înțeleagă mai bine atmosfera epocii. Totul s-a încheiat cu prinderea tuturor în Hora Unirii.

Răspunsurile date de către elevii participanți la finalul activității și frumoasa implicare atât a elevilor, cât și a părinților prezenți ne fac să credem că activitatea și-a atins scopurile propuse și a fost de un real succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?