Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO : „Împreună împotriva violenței“


Elevii claselor a VIII-a au participat, ieri, la o activitate de prevenție a violenței  juvenile derulată în cadrul Proiectului „Împreună împotriva violenței”. Proiectul, o  inițiativă a Școlii Gimnaziale „Ion Basgan” din Focșani, s-a derulat în parteneriat cu Serviciul de Probațiune Vrancea, reprezentat de consilierii de probațiune Gabriela Moise și Alina Mihaela Borcan, Poliția Municipiului Focșani, reprezentată de agent șef principal Nicușor Porumb și cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.
    Acțiunea a avut ca scop conștientizarea elevilor asupra consecințelor negative ce decurg din săvârșirea faptelor antisociale prin informarea acestora cu privire la sancțiunile legale specifice minorilor. Totodată, activitatea a urmărit însușirea de către elevi a unor metode eficiente de gestionare a conflictelor interpersonale. În dezbaterea interactivă au fost abordate cauzele frecvente care conduc la angajarea violenței de către elevi și au fost identificate gândurile și sentimentele cauzatoare ale exceselor de furie.
Elevii și-au exprimat propriile trăiri legate de comportamentul violent și, împreună cu specialiștii, au găsit soluții alternative la situațiile problematice. „Dacă doar am informa elevii cu privire la consecințele legale ale acțiunilor violente, ar fi să parcurgem jumătate din drum. Când  îi ajutăm să își înțeleagă și să își controleze propriile reacții, încep să apară și schimbările. Considerăm eficientă acțiunea școlii prin faptul că a implicat instituțiile comunitare cu atribuții în menținerea siguranței sociale, asigurând astfel o perspectivă multidisciplinară în prevenirea comportamentului violent”, a precizat Gabriela Moise, consilier de probațiune în cadrul Serviciului de Probațiune Vrancea.
    Directorul adjunct al Școlii Gimnaziale „Ion Basgan”, prof. Elena Ciobotaru,  a apreciat activitatea ca fiind „adecvată pentru prevenirea delincvenței în rândul  tinerilor, pentru formarea deprinderilor de comportare civilizată și consolidarea climatului de siguranță, o activitate de educație pentru o cetățenie democratică și de promovare a valorilor umanitare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?