Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

DEER accelerează investițiile: 70,3 milioane RON în primul trimestru din 2024, creștere cu 7,7% a valorii lucrărilor finalizate 

COMUNICAT DE PRESĂ:

            Distribuție Energie Electrică Romania – DEER continuă să performeze, într-un ritm accelerat, atât în plan operațional, cât și al investițiilor. La finalul primului trimestru al anului 2024, DEER, companie membră a Grupului Electrica, a realizat și pus în funcțiune investiții în valoare de 70,3 milioane RON, reprezentând 102,1% din valoarea estimată a programului de puneri în funcțiune planificată pentru aceasta perioadă, de 68,8 milioane RON (conform rezultatelor financiare pe T1 2024, comunicate de Grupul Electrica).

            Alexandru Chiriță, CEO Electrica: “Investițiile continuă să fie o prioritate la nivelul întregului Grup, cu un puternic accent pe aria de distribuție, reflectate prin creșterea cu 7,7% a valorii lucrărilor finalizate. Aceste investiții sunt esențiale atât pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii pe care o gestionăm și pentru asigurarea unor servicii de înaltă calitate pentru clienții noștri, cât și pentru susținerea tranziției către surse de energie din ce în ce mai sustenabile”.

            Mihaela Suciu, Director General DEER:“Creșterea securității și accelerarea procesului de digitalizare a rețelelor de distribuție reprezintă unul dintre pilonii principali ai strategiei grupului Electrica, o prioritate pentru DEER. Suntem focusați pe investiții, am accelerat ritmul de realizare a acestora pentru a îndeplini și chiar depăși planul asumat. Lucrăm la dezvoltarea rețelelor inteligente și la creșterea flexibilității acestora pentru a răspunde nevoilor prosumatorilor și pentru a integra vehiculele electrice.

Totodată, suntem preocupați de optimizarea mecanismelor de finanțare a investițiilor, prin utilizarea atât a surselor proprii, cât și a fondurilor europene. Ne-am asumat și continuăm să facem investiții pentru cele 18 județe pe care le deservim, de 100 milioane de euro anual. Până în prezent, am accesat fonduri pentru investiții de 333 milioane de euro, din care fonduri nerambursabile de 280 milioane de euro.

Performanța segmentului de distribuție este apreciată de către administratorii Electrica, în raportul trimestrial, DEER contribuind în mod semnificativ la o creștere a profitului net a grupului în T1 2024, în contextul scăderii costurilor cu energia electrică pentru acoperirea CPT, ca urmare a implementării mecanismului de achiziție centralizată MACEE.

Biroul de Presă

Distribuție Energie Electrică Romania

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, care acoperă 18 județe, reprezentând 40,7% din teritoriul României (97.196 kmp). Cu o tradiție de peste 120 de ani, DEER oferă servicii pentru aproape 4 milioane de utilizatori, prin intermediul unei rețele de distribuție a energiei electrice de peste 200.000 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?