Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Concursurile școlare din perioada 1-10 februarie, amânate din cauza gripei

Toate concursurile școlare, programate pentru perioada 1-10 februarie 2019, au fost amânate, ca măsură pentru prevenirea răspândirii virusului gripal. ”Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă, a declarării epidemiei de gripă la nivel național și luând în considerare recomandările Ministerului Sănătății, Ministerul Educației Naționale ne-a trimis o adresă, prin care ni se recomandă ca în școli să nu se mai organizeze etapele locale ale olimpiadelor. Prin urmare, am luat decizia de a le amâna pe cele programate în perioada 1-10 februarie”, ne-a spus inspectorul școlar general adjunct, profesorul Aurel Șelaru.

Precizăm faptul că, potrivit calendarului olimpiadelor școlare naționale pentru anul 2019, în perioada ianuarie-februarie este prevăzută desfășurarea etapei locale pentru majoritatea concursurilor și olimpiadelor naționale școlare. Ministerul Sănătății a recomandat, de altfel, limitarea organizării de evenimente de orice fel în cadrul unităților școlare.

Trebuie amintit faptul că mâine elevii intră în vacanța intersemestrială. Ei se vor întoarce la cursuri în data de 11 februarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?