Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Bătrână din Focșani aflată în șoc hipotermic, considerată moartă de familie

O femeie în vârstă de 85 de ani, din Focșani, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență în stare deosebit de gravă, după ce familia a crezut-o moartă și o pregătea de înmormântare.

Potrivit unor surse medicale, în cursul dimineții de miercuri, sora femeii ar fi găsit-o pe aceasta căzută în curte, inconștientă și în șoc hipotermic. Pentru că bătrâna nu mai avea nici o reacție, familia a crezut că este moartă. Oamenii au dus-o în casă, au așezat-o pe pat, au aprins focul în sobă și au chemat preotul. Nu mică le-a fost însă surpriza, când femeia a deschis ochii, în cursul după amiezii, după ce s-a mai încălzit în cameră.

Văzând că nu este moartă, familia a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță. Echipajul medical a constatat că femeia se afla în șoc hipotermic, având temperatura corporală sub 30 de grade. A fost transportată de urgență la Spitalul Județean și internată la Terapie Intensivă.

În prezent starea femeii este destul de gravă, ea fiind intubată și ventilată mecanic.

Potrivit buletinului de presă al Spitalului Județean, ea prezenta „hipotermie severă, temperatură corporală 26,5 grade Celsius, boală Alzheimer și bradicardie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?