Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Drumul din satul Ghimiceşti, comuna Fitioneşti, a fost asfaltat


Reprezentanții Primăriei Fitionești vor face, săptămâna aceasta, recepția tehnică la proiectul de asfaltare a drumului comunal DC 41, pe raza satului Ghimicești. Pe acest drum s-au turnat două straturi de asfalt, care au în total o grosime de nouă centimetri. „Săptămâna viitoare (aceasta-n.r.) vom face recepția tehnică la sfârșitul lucrărilor la proiectul de asfaltare a drumului comunal DC 41, pe raza satului Ghimicești. Pe acest drum s-a turnat un strat de egalizare care este foarte rezistent, deoarece drumul comunal DC 41 este un drum strategic și trebuie să aibă o fundație betonată. Ulterior, peste acest strat de egalizare s-au  turnat două straturi de asfalt, binder și strat de uzură, care au în total o grosime de nouă centimetri”, a precizat primarul Iordache Cazacu (FOTO).
DC 41 a fost modernizat pe o lungime de 1,5 kilometri, iar finanțarea europeană a fost asigurată prin intermediul unui grup de acțiune locală. „Drumul comunal DC 41 este prevăzut cu rigole, șanțuri dalate, canale de colectare a apei pluviale, cu traversări și subtraversări și asfaltarea drumului propriu zis. Am ales să modernizăm acest drum deoarece în satul Ghimicești am avut permanent probleme cu inundațiile”, a precizat primarul Iordache Cazacu.
Edilul șef din Fitionești a susținut că anul acesta va mai demara și alte proiecte de investiții. Este vorba de reabilitarea unor drumuri comunale din satele Ciolănești și Pisc, unde până acum au fost mari probleme cauzate de inundații. Iordache Cazacu spune că odată finalizate aceste lucrări, se rezolvă problema inundațiilor la nivelul întregii comune Fitionești.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?