Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Nuți Balica, primar pentru Nănești: „Atunci când îți dorești cu adevărat să fii omul potrivit la locul potrivit, faci ca lucrurile să se întâmple întocmai!”

Comuna Nănești este unul dintre exemplele de administrație locală performantă din județul Vrancea, cu un primar care a dovedit că interesul comunității este și rămâne pe primul loc.

Nu este de ajuns să vrei ca să se și poată. Prin acțiuni concrete de atragere a fondurilor din diverse surse, am reușit alături de echipa PSD să aduc investiții importante pentru dezvoltarea comunei noastre dragi. Comuna cu oameni calzi și primitori, gospodari și buni creștini merită cele mai bune condiții de trai, iar prin fiecare efort depus m-am dedicat pentru a atinge acest obiectiv. În centrul acțiunilor mele s-au aflat întotdeauna: grija pentru oameni și pentru bine comunității”, este convingerea mărturisită de primarul Nuți Balica.

Văd aici, la Nănești, o comună care a beneficiat, la fel ca și la Vulturu, de numeroase proiecte. Văd un primar, o doamnă care nu a ratat nicio oportunitate de finanțare și tocmai de aceea are și susținerea locuitorilor – care este cea mai importantă de altfel – dar și a mea, pentru a continua toate acestea”, a spus Nicușor Halici, președintele PSD Vrancea și candidat la președinția Consiliului Județean Vrancea.

Edilul a vorbit despre realizările mandatului său dar și despre proiectele pe care le are în atenție pentru mandatul 2024 – 2028.  „Am demarat proiecte importante, precum modernizarea drumurilor de interes local în satul Călienii Vechi, amenajarea trotuarelor în satele Călienii Noi și Nănești, și modernizarea iluminatului public stradal în întreaga comună. De asemenea, am susținut oferirea de bursele de merit, de studiu și tichete sociale și am organizat activități și excursii recreative pentru elevii Școlii Gimnaziale Nănești. Investițiile vor continua, având în prim-plan construirea unui centru social cu servicii sociale la domiciliu, investiție atât de necesară pentru comunitatea noastră, precum și reabilitarea Căminului Cultural al comunei, creând prin intermediul acestuia un spațiu potrivit pentru evenimente culturale, educaționale și sociale. Planurile mele pentru Nănești au ca obiectiv principal satisfacerea nevoilor oamenilor din comună, iar preocupările mele vizează continuarea dezvoltării economice și sociale prin infrastructură de calitate și condiții civilizate de trai. Toate realizările și obiectivele prezentate au fost și sunt gândite pentru a avea parte de o dezvoltare durabilă și pentru a îmbunătăți calitatea vieții în comuna noastră. Și mai cred că, alături de o administrație PSD la Consiliul Județean Vrancea toate aceste proiecte au o garanție în plus”, a mai spus primarul Nuți Balica.

Realizări

1. Modernizare drumuri de interes local în satul Călienii Vechi;

2. Amenajare trotuare în satele Călienii Noi și Nănești;

3. Modernizare iluminat public stradal în comună;

4. Construire teren de sport multifuncțional în satul Nănești;

5. Reabilitare Școala Călienii Noi;

6. Susținere burse de merit, studiu și sociale, tichete sociale;

7. Susținere activități și excursii recreative pentru elevii Școlii Gimnaziale Nănești;

8. Împăduriri pășuni supuse degradării (3 hectare);

9. Îmbunătățirea activității serviciului de salubritate prin achiziția unui tractor multifuncțional, a unei autoutilitare și a pubelelor pentru deșeuri menajere;

10. Înființare serviciu asistență comunitară în comuna Nănești;

11. Au fost susținute acțiuni menite să sublinieze respectul administrației pentru persoanele vârstnice care au împlinit 100 de ani, persoanelor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie;

12. Ajutoare pentru persoanele vulnerabile;

13. Susținerea unităților de cult din comuna Nănești prin acordarea unor fonduri pentru investiții.

Proiecte in derulare și viitoare obiective

1. Construire capacități de producție în vederea acoperirii consumului de energie electrică al instituțiilor publice și iluminat public stradal prin folosirea de energie regenerabilă (panouri fotovoltaice);

2. Modernizare și reabilitare drumuri de interes local în comună și amenajare trotuare în satul Nănești;

3. Modernizare și dotare Cămin Cultural;

4. Înființare centru social cu servicii sociale la domiciliu;

5. Înființare rețele canalizare (străzile aferente), rețele distribuție gaze naturale în comuna Nănești;

6. Extindere rețea alimentare cu energie electrică;

7. Amenajare alei pietonale și podețe în zona loturilor pentru construcții destinate tinerilor;

8. Construire parc fotovoltaic.

Împreună creăm condiții în care să trăim mai bine cu toții: copiii, tinerii și cei vârstnici! Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu încredere în forța unității noastre, reușim!

Echipă consilieri locali:

1. Balica Nuți

2. Voicu Maricel

3. Potîrniche Ecaterina

4. Petrea Ionel

5. Olaru Fănel

6. Ciobanu Dorina

7. Mihai Valeriu

8. Arion Daniel

9. Minea Andreea-Manuela

10. Balinca Emil

11. Pătrașc Ionel

12. Grigoraș Fănel-Lucian

13. Văraru Tanța

14. Alexandru Mariana

Realizat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD Vrancea. Cod mandatar financiar: 21240002

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?