Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Preşcolari în vizită la Remat


Preșcolarii grupei „Voiniceilor” de la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 din Focșani au mers în vizită la societatea de colectare a deșeurilor feroase și neferoase Remat. Activitatea a fost organizată cu prilejul „Zilei Mondiale a Mediului”. Cu această ocazie, prichindeii au avut posibilitatea să vadă cum se colectează deșeurile. Cel mai interesant pentru copii a fost motostivuitorul care ridică „rablele” aduse de oameni și le aruncă într-o rampă pentru a fi presate și duse la topitorii.
De asemenea, copiii au putut vedea pe viu care sunt etapele de prelucrare a pet-urilor și maculaturii, dar și a celorlalte deșeuri neferoase. Prichindeii s-au declarat încântați de faptul că au putut admira utilajele pe care până atunci le văzuseră doar în fotografii și despre care nu credeau că pot fi atât de mari și pot dezvolta o asemenea putere. Acti-vitatea a fost cu atât mai utilă, cu cât micuții au aflat de la specialiști cât de importantă este utilizarea cu măsură a resurselor naturale și reciclarea acestora.
Pentru a le mulțumi gazdelor pentru surpriză, preșcolarii au pregătit un frumos program de cântece și poezii. La rândul lor, reprezentanții societății Remat din Focșani le-au oferit copiilor fructe din belșug. Activitatea organizată la sediul societății Remat a fost coordonată de educatoarele Nicoleta Avram și Violeta Gîsculescu, alături de directorul unității de învățământ, Mariana Călin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?