Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

S-a deschis o nouă şcoală…. pentru manageri: Online Business School


Romtelecom, Bluepoint IT Solutions și OTE Academy lansează portalul Online Business School pentru a susține implementarea proiectului „Îmbunătățirea competitivității IMM-urilor prin antreprenoriat durabil” (ICIMM). Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu funcții de conducere din companiile mici si mijlocii din România vor beneficia gratuit de cursuri de formare și îndrumare pentru dezvoltarea afacerilor și aptitudinilor profesionale. ICIMM va fi implementat în etape pe parcursul următorilor doi ani și jumătate.
Prima fază a proiectului ICIMM constă într-o serie de seminarii informative organizate în 7 orașe din întreaga țară. În cadrul acestor seminarii, managerii de IMM-uri pot afla mai multe informații despre proiect și despre oportunitățile pe care le oferă acesta pentru dezvoltarea abilităților lor antreprenoriale și profesionale.
Managerii din județele Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Covasna, Argeș, Harghita și Sibiu, sunt invitați la Brașov, să ia parte la unul dintre aceste seminarii pe data de 20 mai, începând cu ora 9:30, la HOTEL ARO PALACE, Bdl. Eroilor, nr. 27. Mai multe detalii despre calendarul seminariilor și despre etapele proiectului sunt disponibile pe website-ul dedicat proiectului – www.bizschool.ro. 
Ca parte a proiectului ICIMM, la acest moment este desfășurat la nivel național, un studiu în  rândul reprezentanților IMM-urilor din România. Acesta are ca scop analiza tipurilor și nivelurilor de competențe care le sunt necesare managerilor pentru dezvoltarea companiilor în care lucrează. Materialele digitale pentru dezvoltare profesională și metodele de livrare oferite în cadrul proiectului vor fi personalizate conform rezultatelor studiului. 
Cursurile se vor concentra pe îmbunătățirea abilităților manageriale generale, administrarea optimă a unor arii profesionale specifice (precum leadership, marketing, vânzări), susținerea antreprenoriatului în mediul economic românesc (contabilitate și aspecte juridice), dezvoltarea abilităților de monitorizare a afacerii (precum pregătirea unui plan de afaceri sau a unui buget), îmbunătățirea capacității de operare PC sau dezvoltarea cunoștințelor de limbi străine.
Cursurile vor fi disponibile online prin intermediul platformei de e-learning dezvoltată pentru Online Business School, completată ocazional cu sesiuni de cursuri tradiționale, în clasă. Platforma de e-learning permite utilizatorilor acces rapid și repetitiv la materialele de curs, precum și administrarea prezenței la curs chiar la nivel individual, permițând fiecărui cursant să parcurgă materia în ritmul său. Din punct de vedere tehnic, permite monitorizarea procesului de instruire de către echipa care administrează proiectul, poate genera rapoarte, permite desfășurarea de teste și evaluări. Suport pentru mentorat online, videoclipuri și simulări de bune practici vor fi asigurate de specialiști renumiți în mediul de afaceri, pentru o experiență de învățare integrată.
Proiectul Online Business School își propune să îndrume 6000 de manageri și lideri de afaceri din IMM-urile din România. După ce vor participa la sesiunile de instruire, aceștia vor obține cunoștințe semnificative pentru a-și îmbunătăți abilitățile și performanțele personale care îi vor ajuta să susțină dezvoltarea companiilor lor, inclusiv pe noi piețe.
Proiectul ICIMM este realizat cu fonduri europene, în urma obținerii unei finanțări în valoare de aproximativ 18 milioane lei.
Romtelecom Business Solutions coordonează proiectul demostrându-și încă o dată angajamentul de a susține companiile românești prin livrarea de soluții personalizate de comunicații la cheie. Bluepoint IT Solutions este un furnizor de soluții IT și de e-learning, responsabil pentru aplicația care va conține cursuri online variate. OTE Academy este o organizație destinată training-ului vocațional, subsidiară a OTE în Grecia. Bluepoint IT Solutions și OTE Academy vor oferi conținutul digital pentru dezvoltare profesională care va fi pus la dispozițe participanților prin intermediul programului.

Mai multe detalii cu privire la implementarea proiectului, precum și înscrieri la seminarii și cursuri se pot face pe www.bizschool.ro.

Proiect cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Persoană de contact:
Roxana Mihul – responsabil de PR
Romtelecom
roxana.mihul@romtelecom.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?