Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Concedieri masive la Finanţe Şi Garda Financiară


Patru administrații fiscale din Vrancea vor fi desființate, iar opt comisari ai Gărzii Financiare vor rămâne fără posturi. Decizia a fost luată de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).
Potrivit unui ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), vor fi desființate unitățile din Odobești și Mărășești, precum și administrațiile comunale 1 și 2, care deservesc aproximativ 50 de comune. Activitatea administrației fiscale Mărășești ar putea fi preluată de cea din Adjud, iar activitatea celei de la Odobești va fi preluată de Focșani. Direcția Gene-rală a Finanțelor Publice Vrancea (DGFP) are obligativitatea ca până pe data de 17 iunie, să transmită ANAF numărul și structura posturilor redistribuite. De reținut că cei 82 de angajați care lucrează la cele patru administrații fiscale ce vor fi desființate nu vor fi tri-miși în șomaj, ci vor fi redistribuiți la administrațiile fiscale care rămân. Cu toate acestea, posibilitatea trimiterii acestor oameni în șomaj nu este exclusă în totalitate.  „Există și posibilitatea ca acești oameni să fie trimiși în șomaj. Măcar o parte. Așa s-ar explica și de ce a fost făcută această reorganizare”, susțin surse din interiorul DGFP Vrancea.
Situația este mai gravă la Garda Fi-nanciară Vrancea, instituție la care 8 din cei 25 de comisari vor fi dați afară. Eli-minarea celor 8 comisari din sistem se va face în baza unui concurs. În funcție de rezultatele obținute, se va face și departajarea. Garda Financiară Vrancea va fi condusă de un comisar șef de secție, ajutat de un comisar șef de secție adjunct și de comisari șefi de divizie.
Concedierile nu-i vor ocoli nici pe vameși. Aproximativ o treime dintre angajații vamali urmează a fi disponibilizați. Concedierile mai sus amintite au fost anunțate chiar la Focșani de către ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?