Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Consiliul Județean a aprobat concesionarea unor terenuri pentru ALIMENTAREA CU GAZE a comunei Vulturu

Consiliul Județean Vrancea a aprobat ieri, în ședință extraordinară, aprobarea concesionării unor suprafețe de teren către UAT Vulturu în vederea realizării proiectului privind alimentarea cu gaze a comunei. Practic, pe terenurile concesionate vor trece conductele de gaze care vor alimenta comuna. Primarul Nicușor Păcuraru a anunțat că deja a finalizat studiul de fezabilitate la proiectul de alimentare cu gaze naturale și că va negocia cu cei de la Distrigaz partea de finanțare pe care o va suporta compania amintită. „Avem avize deja obținute de la Distrigaz, societatea de Apă și canal Galați, care ne permite amplasarea conductei de gaze pe viaductele lor care traversează râurile Siret și Putna. De asemenea, avem obținute avize de la CFR și am demarat procedurile pentru obținerea avizelor de la Drumuri Naționale pentru subtraversarea a două drumuri. Cu siguranță anul viitor începem lucrările iar în toamna viitoare să avem gaze naturale la primii abonați“, a afirmat primarul.

De asemenea, Nicușor Păcuraru a ținut să reamintească faptul că: „toate proiectele de infrastructură pe care le-am realizat, sau pe care le avem în curs de realizare, sunt făcute cu sprijinul Consiliului Județean și al președintelui Marian Oprișan. De exemplu, o bună parte din conducta de aducțiune Liești-Vulturu va fi construită pe terenul proprietate a Consiliului Județean Vrancea“. Sistemul de alimentare cu gaze al comunei Vulturu va avea o valoare totală de peste 11 milioane de euro. Practic este vorba de realizarea a 90 de kilometri de conducte de gaze care vor fi introduse pe toate străzile din cele cinci sate componente ale comunei. Numai costurile legate de adusul conductei de gaze de la Liești la Vulturu sunt estimate la 1,5 milioane de euro. Costurile legate de introducerea sistemului de alimentare cu gaze a locuințelor din cele cinci sate au fost realizate pentru fiecare sat în parte, astfel: Vulturu -3,7 milioane euro; Vadu Roșca-900 mii euro; Boțârlău -760 mii euro; Hîngulești -1,5 milioane euro; Maluri- 1,1 milioane euro.

Alte proiecte adoptate în ședința CJ

Plenul Consiliului Județean Vrancea a mai aprobat ieri următoarele proiecte de hotărâre: „Stabilirea venitului anual din cedarea folosintei bunurilor in situatia in care arenda se exprima in natura, prin modificarea pretului produselor agricole/kg, pe anul 2020“; „Avizarea propunerilor pentru normele de venit pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati de productie, comert, prestari de servicii pentru anul fiscal 2020”; „Aprobarea taxelor speciale pentru activitătile prestate de către Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor Vrancea pentru anul 2020”; „Actualizarea si însuşirea inventarului bunurilor care aparţin domeniului privat al judeţului Vrancea”; „Neexercitarea dreptului de preemţiune la vânzarea terenului agricol situat pe situl arheologic de la Mărtineşti, cod LMI VN-I-s-B-06381, T 113, P 607, din comuna Tătăranu, judeţul Vrancea, aflat în proprietatea domnului Gheonea Neculai”; „Actualizarea documentației tehnico-economice (la faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii Reabilitare energetică şi lucrări conexe ale Spitalului Judeţean de Urgență – “Sf. Pantelimon” Focşani – Secția Psihiatrie și boli infecțioase, secția Dermatologie, ORL, Oftalmologie” – Str. Comisia Centrală, nr. 15B, Focșani, jud. Vrancea”; „Includerea în domeniul public al Județului Vrancea a 4 imobile cu destinația de locuințe protejate situate în comuna Măicănești, județul Vrancea și darea acestora în administrare Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea”.

Tot în ședința de ieri a fost aprobat proiectul de hotărâre privind actualizarea devizului general și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare energetică şi lucrări conexe ale Spitalului Judeţean de Urgență – “Sf. Pantelimon” Focşani, secția Pneumoftiziologie“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?