Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Claudia Prisecaru, pentru a treia oară ”the best” în sportul vrâncean!

Claudia Prisecaru a primit, aseară, în Gala Sportului Vrâncean, de la Teatrul Municipal Maior Gh. Pastia, titlul de cel mai bun sportiv al Vrancei în anul 2019. Este pentru a treia oară consecutiv când excepționala atletă legitimată la CSM Focșani 2007 și pregătită de profesorul Cristian Orza primește recunoașterea meritelor incontestabile în competiția performanțelor dintr-un an competițional!

2019 a fost pentru Claudia un an al confirmării și la nivel european după ce, în anii anteriori, adunase în zestrea de reușite medalii balcanice și în căușul inimii bucuria unor victorii în fața unor adversare redutabile din alte țări. În acest an, Claudia Prisecaru a urcat un loc în ierarhia celor mai bune alergătoare din categoria tineret a Europei! De pe locul al patrulea cu care încheiase ediția din 2017 a Campionatului European de Tineret la 3000 metri obstacole, a trecut în august 2019 granița în zona medaliilor. Și și-a îndeplinit visul exprimat atunci când a urcat de la junioare la tineret! A urcat pe podiumul european cu medalie de bronz într-o probă foarte dificilă. Și în care domină cu autoritate, inclusiv la senioare, în țară. La Gavle, în Suedia, sportiva de la CSM Focșani 2007 a reușit și record personal într-o progresie ce anunță o dezvoltare ce poate avea, ca punct foarte important, îndeplinirea baremului pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

La mai puțin de o lună după Campionatul European de Tineret, Claudia a făcut parte din echipa de seniori a României care a evoluat în Liga Europei, unde a încheiat cursa de 3000 metri obstacole pe locul al treilea. Apoi, la începutul acestei luni, polivalenta și foarte talentata alegătoare de la Focșani a concurat, cu formația de senioare a României, la Campionatul European de cros, unde s-a clasat la individual pe locul 24, cu 42 de poziții mai sus față de 2018, și pe locul al nouălea cu echipa. În noiembrie, Claudia, campioana națională de cros tineret a României, terminase cu medalie de bronz cu echipa Campionatul Balcanic de cros tineret.

În țară, Claudia Prisecaru a început anul cu titlurile de campioană națională de sală și campioană națională universitară, la 1500 metri și 3000 metri și continuase cu medalia de aur la senioare, 3000 metri și de la 3000 metri obstacole, cu medalia de aur a la tineret și bronz la senioare la 5000 metri. Claudia Prisecaru a avut participări cu rezultate foarte bune și la alte concursuri în țară și în străinătate, conturându-și un profil bine definit de fondistă completă! Și de mare perspectivă pentru atletismul românesc și cel european!

Claudia Prisecaru, o mână de fată, de te miri de unde are forța să alerge atât, să fie mereu între primele în cursele dure ale atletismului. Și în cele ale sportului vrâncean pe care îl domină cu autoritate de câțiva ani încoace.

Claudia, primul sportiv al Vrancei și în 2019!

După premierea făcută de Consiliul Local al Municipiului pentru cei mai buni sportivi ai Focșaniului în 2019, lângă o fotografie cu primarul Cristi Valentin Misăilă, Claudia Prisecaru a atașat următorul comentariu: 

Mulțumesc pentru susținerea necondiționată! A fost un an plin de reușite! Cu emoții trec în anul ce urmează; Va fi o etapă importantă în cariera mea, aceea de a lăsa în urmă anii de juniorat și tineret. Trec la nivelul cel mai mare, de seniorat!
Mi-am îndeplinit un vis, medalie la o competiție internațională! Vreau ca 2020 să fie unul cu participare la Jocurile Olimpice: Un vis și mai mare, care nu e ușor deloc, dar nici imposibil!
Anul acesta m-a învățat că în viața dacă îți dorești ceva cu adevărat și lupți pentru ceea ce vrei, nu ai cum să nu reușești!
În primul rând vreau să îi mulțumesc domnului antrenor Cristi Orza, CSM Focșani 2007, dar și Federației Române de Atletism. Cu voi a fost totul posibil!
Mulțumesc!”

Aceasta este Claudia Prisecaru, sportivul nr. 1 al Vrancei de trei ani încoace, studentă în anul al treilea la Universitatea din Craiova, legitimată la CSM Focșani 2007, pregătită de profesorul Cristian Orza. Iar pentru cei care nu știu, descoperită și lansată în atletism de antrenorul focșănean Corneliu Panait.

Clasamentul primilor sportivi, antrenori și manageri de cluburi din județ, în numărul nostru de luni, 23 decembrie!

Fotografia Claudiei Prisecaru este făcută după Gala din 2018!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?