Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Amenzi pentru ţigări de contrabandă


Inspectorii vamali din cadrul structurilor subordonate Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale (DRAOV) Galați, din care face parte și Vrancea, au aplicat, de la începutul anului, amenzi în valoare de peste 5.000.000 lei și au confiscat peste 350.000 pachete țigări de contrabandă, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Luminița Bujoreanu. Totodată, au fost confiscate bunuri în va-loare de aproximativ 1.300.000 lei precum și 113 autovehicule cu modificări structurale folosite la transportul țigărilor, precizează sursa citată.
Potrivit acesteia, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie, la structurile subordonate DRAOV Galați au fost constatate 429 de încălcări ale legislației vamale cu privire la introducerea în țară a produselor din tutun de către călători, atât rutier, cât și naval sau feroviar. Inspectorii vamali au descoperit ascunse și nedeclarate 356.575 pachete țigarete de diferite mărci, cu o valoare pe piața neagră de aproximativ 3.600.000 lei.
O parte dintre țigările confiscate au fost descoperite de către reprezentanții autorității vamale, în diverse locașuri special amenajate ale autoturismelor. Astfel, 113 mașini de diferite mărci, care prezentau modificări structurale au fost confiscate și vor fi valorificate prin Direcția Generală a Finanțelor Publice a Județului Galați.
În aceeași perioadă, urmare a unor activități de verificare și control ulterior desfășurate de inspectorii vamali din cadrul structurilor subordonate DRAOV Galați, au fost încheiate 598 acțiuni de control ulterior, în urma cărora s-a constatat suma de 80.647.130 lei, reprezentând drepturi suplimentare și accesoriile aferente, atrase la bugetul statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?