Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Reuniunea Corală „Colinde, Colinde…” a ajuns la a IX-a ediţie

Seară magică de decembrie la Focşani, la cea de a IX-a ediţie a Reuniunii Corale „Colinde, Colinde…”, în care şapte formaţii corale vrâncene au colindat pe scena Teatrului Mr.Gh.Pastia!

“Răsună blând spre seară al clopotelor cânt,

Căci vine, vine iară, Hristos pe-acest pământ.

La orişicare casă s-aud colindători,

Cântarea lor frumoasă răsună până-n zori!”

Aşa au răsunat colindele şi în inimile celor prezenţi în sala Teatrului “Mr.Gh.Pastia” din Focşani, în seara zilei de 7 decembrie 2019, la cea de a IX-a ediţie a Reuniunii Corale intitulată simbolic “Colinde, Colinde…”, dedicată sărbătorilor Crăciunului cu tot ceea ce semnifică ele ca perioadă de bucurie și sărbătoare a Nașterii Mântuitorului.

Seara magică a Reuniunii Corale, desfăşurată din acest an sub egida Asociaţiei Naţionale Corale din România, a adunat pe scena Teatrului din Focşani, şapte formaţii corale, fiecare dintre ele oferind un frumos regal de colinde româneşti, şi din repertoriul internaţional. Culoarea timbrală a corurilor prezente, a îmbinat armonios glasurile cristaline de copii cu cele de adulţi.

Deschiderea serii a fost realizată de organizatorii evenimentului – Grupul Vocal Accord, format din Verona Calmîş, Vasile Calmîş şi Cristian Gheorghe. În acest an, trio- ul împlineşte 10 ani de activitate artistică desfăşurată atât în comunitatea vrânceană cât şi în afara ei. Al doilea moment al serii a fost oferit de Corul de Copii Pastia care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ateneului Popular “Mr.Gh.Pastia” din Focşani. Corul este condus de prof.Simona Safta, prof.Ionuţ Drilia, sub coordonarea dnului prof.dr. Dumitru Săndulachi. A urmat Corul Armonia, format din elevi de la Şcoala Gimnazială “Duiliu Zamfirescu” şi Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” Focşani. Corul se află sub conducerea dnei prof.Mitriţa Dumitrache. Al patrulea moment al serii a aparţinut tot organizatorilor – de această dată Corul de Copii Accord, al Asociaţiei pentru Promovarea Culturii şi Mediului Accord, care împlineşte un an de la înfiinţare; Corul este condus de prof.Verona Calmîş.

Corul Glissando al Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, format din elevi de gimnaziu și liceu, alături şi de elevi ai Şcolii Gimnaziale Jariştea, s-a alăturat cu colinde tradiţionale româneşti. Corul este condus de dna prof.Ioana Roşu.

Liceul Teoretic „Ioan Slavicidin Panciu a adus pe scena reuniunii, Corul de Cameră Cantabile, dirijat de dnul prof. Andrei – Igor Manovici, care a oferit un buchet inedit de colinde. Iar ultima formaţie corală, cu rol de simbol al muzicii corale vrâncene, a fost Corul de Cameră Pastorala, a cărui dirijor fondator este dnul prof.dr.Dumitru Săndulachi, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale Corale din România. Corul Pastorala, prin experienţa scenică, a completat vibraţia artistică a serii de colinde.

Programul diversificat al Reuniunii, în care fiecare fomaţie corală a contribuit prin conceptul artistic specific, a fost moderat de îndrăgita actriţă Paula Grosu, căreia i s-a alăturat, cu alte momente artistice, actorul Valentin Cotigă.

Publicul vrâncean, sensibil şi generos în aplauze, a răspuns cu căldură la interpretarea fiecărui colind, iar finalul serii a reunit glasurile corurilor cu cele ale publicului prin interpretarea colindului „O, ce veste minunată” şi tradiţionalul La Mulţi Ani, care au reprezentat bis-ul serii, seară care părea a fi desprinsă dintr-o frumoasă poveste de Crăciun.

Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Mediului Accord mulţumeşte Teatrului „Mr.Gh.Pastia, reprezentat prin dnul director Sorin Francu, pentru găzduirea celei de a IX-a ediţii a Reuniunii Corale, şi tuturor partenerilor inimoşi, care susţin ca în fiecare an, acest act artistic, ridicat deja la nivel de un adevărat eveniment cultural vrâncean.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?