Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Lenovo Legion: laptop-uri de gaming la prețuri de buget

Lenovo este o companie chineză multinațională cu sediul în Beijing. Lenovo are afaceri în mai mult de 60 de țări și își vinde produsele în peste 160. Principalele sedii ale companiei sunt în Beijing și în Morrisville, Carolina de Sud. Are opt centre de cercetare în China, Japonia și America. În 2005, Lenovo a cumpărat afacerea de fabricare a PC-urilor de la IBM, iar în 2014 a achiziționat afacearea serverelor Intel tot de la aceștia.

Printre principalele produse fabricate de Lenovo sunt și laptop-urile. Seriile de laptop-uri ale celor de la Lenovo sunt: ThinkPad și ThinkBook ca linii de business, IdeaPad și Yoga ca linii de laptop-uri personale și Legion ca linie de laptop-uri de gaming.

Cei de la Lenovo caracterizează laptop-urile lor ca fiind elegante, cu un design subțire, ce ascunde multă putere, fiind o alegere accesibilă pentru orice pasionat de jocuri video. Deși cei de la Lenovo spun că îți poți modifica componentele în funcție de specificațiile dorite, ei recomandă și variantele pre-configurate de către ei.

Cel mai scump dintre acestea este Lenovo Legion Y740. Poți opta pentru versiunea cu procesor din a 9 a generație, Intel Core i7 hexa-core cu Turbo Boost până la 4.5 GHz și 12 MB Cache sau procesor tot din a 9 a generație, Intel Core i9 octa-core, cu Turbo Boost până la 4.8 GHz și 16 MB Cache. Poți alege între Windows Home sau Windows Pro ca sistem de operare. Ca și placă video, ai la alegere între Nvidia GeForce RTX 2080 cu Max-Q de 8 GB, Nvidia GeForce RTX 2070 cu Max-Q de 8 GB , Nvidia GeForce RTX 2060 de 6 GB sau Nvidia GeForce GTX 1660 Ti de 6 GB. Display-ul este de 17.3 inch FHD IPS anti-glare și Dolby Vision HDR. Memoria RAM este de până la 32 GB DDR4, iar ca memorie internă poate avea până la 1 TB de memorie SSD PCle NVMe, 1 TB HDD 7200 RPM sau configurație dublă SSD+HDD. Vine cu un sistem de boxe Dolby Atmos cu Soundbar și subwoofer integrat cu tehnologie Smart AMP pentru gaming. Materia ține până la 6 ore.

Cel mai ieftin laptop Lenovo Legion este Y545. Poți opta pentru un procesor din a 9 a generație, Intel Core i5 quad-core cu Turbo Boost până la 4.1 GHz și 8 MB Chache sau un procesor din a 9 a generație, Intel Core i7 hexa-core cu Turbo Boost până la 4.5 GHz și 12 MB Chache. Și în cazul acestora laptop-uri poți opta pentru Windows Home sau Windows Pro ca sistem de operare. Ca și placă video, poți opta pentru: Nvidia GeForce RTX 2060 de 6 GB, Nvidia GeForce GTX 1660 Ti de 6 GB sau Nvidia GeForce GTX 1650 de 4 GB. Display-ul este unul de 15.6 inch FHS IPS anti-glare. Memoria RAM este de până la 32 GB DDR4, iar ca memorie internă poate avea 2 TB, 1TB, până la un 1 TB SDD sau configurație dublă SSD+HDD. Sistemul audio este Harman cu Dolby Atmos pentru gaming. Cântărește aproximativ 2.3 kilograme, ceea ce este destul de puțin pentru un laptop de gaming.

Între aceste două variante de laptop-uri Lenovo Legion, mai există Y540 de 15 sau 17 inch și Y740 de 15 inch.

De obicei, când vorbim despre laptop-uri de gaming, ne gândim la laptop-uri scumpe, solide, grele, dar acest lucru nu este valabil pentru Lenovo Legion. Pentru specificațiile lor, aceste laptop-uri au prețuri mici, fapt ce le plasează în topul alegerilor celor pasionați de jocuri video și nu numai. Mulți fotografi, editori, web designeri sau graficieni aleg aceste laptop-uri tocmai datorită design-ului și performanțelor lor.

Pentru toți cei ce își doresc un laptop bun, cu un procesor puternic și o placă video bună, dar la un preț ce să se încadreze în bugetul lor, un laptop Lenovo legion ar putea fi alegerea perfectă.Tot ce trebuie să știe aceștia sunt specificațiile minime pe care le caută și pot găsi aceste laptop-uri cu lejeritate pe site-uri precum eMAG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?