Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Casa de Cultură din Focșani, plină de oameni dornici să-l vadă pe prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan

Într-o atmosferă plină de emoție, Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță” din Focșani și-a pus haine de sărbătoare pentru lansarea cărții profesorului universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan – “Creierul și mintea Universului”. A fost o seară de pomină pentru mulți dintre noi, o seară în care am mers cu emoție să-l descoperim pe omul, medicul și scriitorul Dulcan. Nu am primit diagnostic, nu am primit rețetă, am primit doar sfaturi pentru suflet, gânduri care să ne îndrepte către frumos, către descoperirea sinelui și a frumosului din întreg universul. Universul este magic, iar lumea este frumoasă, după cum chiar marele profesor o descrie, suntem cumva ceea ce gândim.

Cartea “Creierul și mintea Universului” îi este dedicată prof. univ. dr. Ioan Coman, după cum declară însuși profesorul Dulcan: “Dedic această carte omului de ales caracter și medicului de înaltă competență profesională, prof. univ. dr. Ioan Coman, cu întreaga mea gratitudine”. Cartea este despre descoperirea sinelui, despre emoție, despre iubirea de sine și iubirea aproapelui. Sala a fost arhiplină, medici, profesori și nu numai au făcut parte din auditoriu, fascinați de tematica extrem de vastă abordată de profesor.

Profesorul, care a și semnat doritorilor cartea lansată la Focșani, ne-a vorbit despre fericirea ca ideal, despre iubire și iertare ca antidot al urii. După cum spunea chiar profesorul, dacă toți am fi mai buni, lumea ar fi altfel, fără războaie, calamități și dezastre.

În sală au fost reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, familia colonelului (r) Mircea Harca, fost farmacist șef la Spitalul Militar Focșani, dr Florica Dărmănescu, medici din cadrul Spitalului Județean și Spitalul Militar, cadre didactice și mulți tineri dornici să-l descopere pe profesor și scrierile sale, ce ar trebui să ne fie căpătâi pentru a deveni mai buni, mai umani și mai înțelegători cu mediul și cu aproapele nostru: „În fiecare clipă, cu fiecare gând pe care îl avem, cu fiecare acţiune, pledăm pentru viaţă sau pentru moarte. Alegerea ne aparţine. Respectul pentru valorile etice, pe care se sprijină însuşi Universul, nu mai reprezintă o simplă convenţie socială, ci o condiţie vitală a propriei existenţe, înscrisă în structura noastră biologică, în ADN-ul nostru”.

Foto – Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?