Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

GALERIE FOTO: Baschet U 16 – Focșănenii au început turneul în Tunisia!

  • În primul joc, Naționala U 16 a Tunisiei – LPS CSM Focșani 2007 76-54; urmează alte două întâlniri între cele două echipe

Formații

Lotul LPS CSM Focșani 2007: Denis Miron, Teodor Crăciun, Dragoș Cristea, Alexandru Bratosin, Rareș Cristea, Alexandru Duță, Valeriu Dima, Andrei Brumaru, Alexandru Brumaru, Cristian Bîra. Antrenori, Mihai Petruț și Florin Munteanu

Lotul Tunisiei: Nidhal Kolsom, Jihed Aissa, Hamza Mahjoubi, Loay Arbi, Mohamed Khalil Khemiri, Montassar Lajimi, Mohamed Amine Bouaouina, Iheb Abbessi, Ezzedine Ben Gabsia, Firas Rouini, Mohamed Hedi Ben Zouita, Mohamed Youssef Tarhouni, Bassem Khelifa, Sahnoun Fakhredddine, Morjane Wala Eddine, Mohamed Amine Doudech.

Echipa de baschet juniori U 16 a LPS-CSM Focșani 2007, formație clasată pe locul al patrulea la finalul ediției de campionat național 2018-2019, și-a început marți, 11 iunie, turneul de pregătire în Tunisia, unde are programate trei jocuri cu Naționala U 16 a țării gazdă, care se pregătește pentru Campionatul Africii, ce va avea loc în iulie. Prima întâlnire a avut loc miercuri, la Nabul, și a fost câștigată de tunisieni cu 76-54. Cum a fost meciul, mi-a relatat antrenorul principal al echipei focșănene, profesorul Petruț Mihai: ”A fost un joc echilibrat în mare parte, decis în favoarea adversarilor noștri de jucătorii lor de sub panou înalți, care au dominat lupta la acest capitol. Noi suntem lipsiți de jucătorul nostru cel mai important pe această poziție, David Antonescu nefăcând deplasarea cu echipa din cauza examenului de evaluare națională. A fost un joc foarte util pentru ambele echipe așa cum cred că vor fi și celelalte două jocuri pe care le vom disputa joi și vineri! Este o experiență nouă, deosebită pentru noi să jucăm cu o echipă națională – și de pe alt continent – și ne dorim în continuare să ne bucurăm de acest eveniment!”.

După încheierea turneului din Tunisia, LPS CSM Focșani 2007 va face un alt turneu peste hotare, în Grecia, în perioada 20-24 iunie.

Baschetbaliștii juniori ai Focșaniului au făcut și în anii anteriori turnee de pregătire în străinătate, utilitatea acestora fiind mai mult decât evidentă în prestațiile din campionat unde LPS CSM 2007 a depășit echipe mult mai bine cotate în baschetul juvenil românesc și a fost foarte aproape de o medalie în Final Four-ul de la Cluj-Napoca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?