Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Somnul poate ajuta în lupta împotriva infecţiilor (studiu)

Somnul poate îmbunătăţi capacitatea celulelor T de a viza anumite ţinte în lupta împotriva infecţiilor, conform concluziile unui studiu recent, citat joi de agenţia Xinhua. ”Această descoperire dezvăluie faptul că somnul are potenţialul de a eficientiza răspunsul celulelor T”, se arată în raportul studiului.

Cercetătorii au explicat că, spre deosebire de condiţiile în care corpul a fost treaz, somnul a îmbunătăţit în semnificativ intensitatea fluorescenţei medie a celulelor T, un tip de limfocite care luptă cu infecţiile din organism. ”Rezultatele noastre demonstrează că o deficienţă de câteva ore de somn este suficientă pentru reducerea capacităţii de aderare a celulelor T de antigen specific”, potrivit concluziilor studiului, publicate săptămâna aceasta în Journal of Experimental Medicine.

Descoperirea ar putea ajuta la dezvoltarea unor noi strategii terapeutice având ca scop îmbunătăţirea capacităţii celulelor T de a viza anumite ţinte, în special atunci când acestea distrug celule canceroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?