Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Administrator judecat după ce ar fi falsificat un contract de preluare a deșeurilor periculoase

Administratorul unei societăţi din Focşani va fi judecat pentru infracţiuni la alte legi speciale. Bărbatul de 40 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Conform rechizitoriului, în calitate de administrator al unei societăţi cu obiect de activitate spălătorie auto, la data de 26 ianuarie 2017, acesta nu a avut încheiat un contract de prestări servicii cu o societate autorizată în preluarea deşeurilor periculoase, conform autorizaţiei de mediu care obligă ca deşeurile valorificate să fie preluate periodic de operatori specializaţi, pe bază de contract.

De asemenea, anchetatorii mai spun că, în aceeaşi calitate, administratorul nu a luat măsuri de eliminare a cantităţii de 350 kilograme deşeuri periculoase, mai exact nămol de decantare, pe care le-a depozitat în saci de rafie, în faţa punctului de lucru.

Totodată, bărbatul a prezentat poliţiştilor, cu ocazia efectuării unui control la societatea acestuia, un contract încheiat cu o firmă de colectare, ccontract care avea modificat anul emiterii, din 2015 în 2016. Potrivit anchetatorilor, modificările ar fi fost făcute în vederea producerii de consecinţe juridice, în sensul de a figura ca având încheiat un contract valabil de prestări servicii cu o societate autorizată în preluarea deşeurilor periculoase, conform autorizaţiei de mediu.

Bărbatul nu are antecedente penale şi nu a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa. El le-a spus anchetatorilor că nu ştie cine a modificat datele din contract întrucât toată lumea ar avea acces la documente.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focşani şi urmează să treacă prin faza de Cameră Preliminară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?