Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Handbal, Liga Națională – Mai mult decât o victorie – o confirmare!

  • Potaissa Turda – CSM Focșani 2007 32-33 (19-18)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Tevzadze – Ragea, Pătru – 2, Silviu Rotaru, Bouroș, Moisă – 3, Popovici, Hagiu – 3, Miroiu – 8, Țuțu – 6, Hrimiuc – 2, Mocanu – 6, Rață – 3, Gramatic, Sladic.

Potaissa Turda: Fleșer, Iancu, Irimuș – Cîntec – 2, Ionuț Rotaru – 4, Pop, Talaș – 3, Szopka, Ghiță – 12, Pavel – 2, Lazăr – 2, Ștef, Szoke – 5, Laslo – 2, Pințoiu, Ignat.

Echipa de handbal a Focșaniului a reușit, miercuri seara, la Turda, o premieră absolută: a întrecut, pe terenul său, una dintre primele forțe ale handbalului românesc. Premiera a venit la capătul unor ani de acumulări valorice, de creștere a calității exprimării și consolidării unui stil de joc propriu cu rezultate promițătoare în ediția trecută a campionatului, dar mai cu seamă în etapele trecute din campionatul actual. Victoriile limpezi din primele trei etape, ca și evoluția din meciul cu Steaua, chiar dacă încheiată cu înfrângere, anunțau că formația focșăneană a devenit nu doar redutabilă, ci de luat în seamă de oricare dintre adversare.

A simțit acest lucru, în mod acut, CSM București în Sala Polivalentă, așa cum avea să constate și Potaissa. La Turda a fost mai mult decât o victorie focșăneană – care putea fi de conjunctură. A fost o confirmare a creșterii valorii echipei, a încrederii în ceea ce jucătorii săi pot, a înțelegerii realității că pot fi la nivelul celor mai buni din Liga Națională. Este acesta produsul muncii și profesionalismului jucătorilor, ale întregii bănci tehnice – antrenorul director tehnic Viorel Ciubotaru, creatorul echipei cu care a urcat în Ligă pe pe care a condus-o trei ediții, profesorul universitar Alexandru Acsinte, care pregătește – nu doar – fizic echipa, antrenorul Bogdan Voica. O echipă tehnică în care antrenorul Sandu Iacob confirmă el însuși, în mod remarcabil – calitățile care l-au făcut antrenorul HC Dobrogea Sud, cu care avea să câștige Cupa României, ca și al Naționalei de Tineret a României unde a lucrat cu Bogdan Voica, secund și la Națională și la CSM Focșani 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?