Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Vrâncean arestat după ce A ULTRAGIAT DOI POLIȚIȘTI; pe unul l-a lovit cu pumnul şi piciorul

Un bărbat de aproximativ 30 de ani, din Vânători, a primit mandat de  arestare preventivă, vineri seara, pentru săvârşirea a două infracţiuni de  ultraj. Soluţia a fost dată de magistraţii de la Judecătoria Focşani la propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. “(…) admite ca întemeiată propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva inculpatului B(…) C(…), şi, pe cale de consecinţă dispune arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile începând cu data de 14.09.2018, ora 18.00, pana la data de 13.10.2018 inclusiv. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14.09.2018”, se arată în hotărârea instanţei. Bărbatul a ajuns în arest după ce în după-amiaza zilei de joi ar fi ameninţat doi poliţişti, iar pe unul dintre ei l-ar fi lovit cu pumnul şi piciorul, provocându-i răni.

Joi, poliţiştii au intervenit la un incendiu care s-a manifestat pe raza comunei Vânători. Fără niciun motiv, bărbatul arestat, care era băut bine şi care este cunoscut că ar fi agresiv mai ales când bea, s-a îndreptat către oamenii legii, care discutau cu un bărbat, şi l-ar fi lovit pe unul dintre ei cu pumnul în faţă. Luat prin surprindere, omului legii i-a văzut cascheta şi telefonul mobil. Atunci, agresorul i-ar mai fi aplicat o lovitură aceluiaşi poliţist, respectiv cu piciorul în genunchi, iar în urma loviturii primite subofiţerul s-a dezechilibrat şi a căzut. Potrivit anchetatorilor, poliţistul a suferit răni destul de grave la picior, urmând ca luni anchetatorii să intre în posesia certificatului medico-legal. Cel de-al doilea poliţist nici nu a avut timp să reacţioneze, totul petrecându-se foarte repede. Bărbatul i-ar fi ameninţat în permanenţă pe cei doi oameni ai legii, inclusiv după ce a fost încătuşat.

“Incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de joi, după ora 17.30, în comuna Vânători. Cei doi lucrători de poliţie, care la momentul incidentului se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au intervenit la un incendiu, după care s-au oprit în comună şi discutau cu un cetătean care avea o reclamaţie. La un moment dat, în zonă şi-a făcut apariţia inculpatul, care era în stare avansată de ebrietate şi, fără un motiv anume, l-a lovit pe unul dintre lucrătorii de poliţie cu pumnul în zona feţei. Ulterior, inculpatul i-a mai aplicat victimei o lovitură cu piciorul în genunchi, moment în care victima s-a dezechilibrat, a căzut şi are leziuni la picior destul de grave. Urmează să intrăm în posesia actului medico-legal. Lucrătorul de poliţie care a fost lovit a fost şi ameninţat de inculpat. Totodată, inculpatul i-a adresat ameninţări şi celui de-al doilea poliţist. Totul s-a petrecut foarte repede şi nu a existat un motiv pentru care inculpatul să reacţioneze aşa. Bărbatul a fost agresiv şi fizic şi verbal şi după ce a fost imobilizat şi încătuşat. În sarcina acestuia s-au reţinut două infracţiuni de ultraj, iar astăzi (vineri-nr.) s-a făcut propunere de arestare şi a fost admisă pentru o perioadă de 30 de zile”, ne-a declarat Luminiţa Dogaru, procuror şef şecţie urmărire penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

După incidentul de joi seara, agresorul a fost dus la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgență Focşani, unde a rămas până vineri, când a fost dus la Parchet pentru audieri şi apoi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?