Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Condamnat după ce a fost prins cu o armă neletală, în urma denunțului unui taximetrist din Focșani

Un vrâncean de 31 de ani a fost condamnat de instanță să plătească de 10 ori suma pe care a achitat-o pentru o armă neletală, pe care procurorii spun că a deținut-o fără drept. Acesta a intrat în atenția oamenilor legii în urma denunțului făcut de un taximetrist din municipiu, care îl transportase pe inculpat și observase că acestuia „îi scăpase” un pistol pe bancheta din față a autoturismului. Denunțul nu a fost făcut chiar imediat de la această întâmplare, ci la câteva luni, după ce inculpatul încercase să îl convingă telefonic pe taximetrist să cumpere la rândul său o armă.

Bărbatul, care este recidivist, a fost condamnat inițial la plata unei amenzi penale, sentința devenind definitivă în cursul lunii iunie, după ce i-a fost respins apelul ca nefondat. „Condamnă pe inculpatul M. D., la amenda penală în cuantum de 1.500 lei (150 zile – amenda X 10 lei), pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. … dispune luarea măsurii confiscării speciale a pistolului neletal, supus autorizării, marca Brixia Arms, model 92 Army, fără serie, calibru 8 mm, ridicat de la inculpatul M. D. şi introdus la Camera de corpuri delicte a IPJ Vrancea. … obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei (din care 500 lei din cursul urmăririi penale), cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat”, se arăta în sentința care a devenit definitivă.

De menționat că dosarul penal nu s-a bazat doar pe denunțul taximetristului. Anul trecut în februarie, organele de poliție din cadrul IPJ Vrancea – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au deplasat la locuința inculpatului din Cotești, în camera acestuia fiind găsită o cutie din material plastic de culoare verde, în care se afla o armă scurtă din metal, respectiv un pistol de zgomot, cu încărcător dar fără muniție. Ulterior, inclusiv din declarația inculpatului, a reieșit că inculpatul cumpărase arma simplu, de pe internet.

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, în calitate de supect și inculpat, a precizat că în cursul lunii octombrie sau noiembrie 2019 a achiziționat de pe internet, respectiv de pe Marketplace, de la o persoană de sex masculin, căreia nu-i mai reține numele, un pistol de culoare neagră, cu patul maro, ambalat într-o cutie din plastic, de culoare verde, înscripționată Brixia Arms. Inculpatul a mai precizat că în anunțul de vânzare era precizat de către vânzător faptul că pistolul era ornamental și nefuncțional. Inculpatul a mai precizat că a plătit pentru el suma de 100 sau 150 de lei și l-a achiziționat cu intenția de a-l pune pe un suport de lemn și de a-l agața pe perete.

În continuare inculpatul a declarat că vânzătorul i-a trimis coletul prin intermediul curierului iar când a deschis cutia a găsit un pistol identic cu cel din anunț și nu avea nici un fel de muniție. Inculpatul a precizat că a desfăcut arma din curiozitate și a observat că în partea din față a țevii era un dop de cauciuc, de culoare roșie, pe care l-a găurit cu un burghiu. A observat că în parte din spate a pistolului se afla un blocaj, dintr-un material pe care nu a reușit să îl găurească. Inculpatul a mai declarat că a stricat mai multe piese ale pistolului, când a încercat să îl desfacă, printre care și butonul care deschide încărcătorul. În continuare inculpatul a precizat că nu a folosit arma, că nu cunoaște ce regim are și nici faptul că avea nevoie de autorizație. A mai precizat că nu a încercat să vândă arma”, se arată în sentința de condamnare, așa cum apare pe rolii.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?