Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: 2,5 milioane euro pentru reabilitarea școlilor Ion Basgan și Duiliu Zamfirescu din Focșani

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a participat luni la deschiderea anului școlar la mai multe unități de învățământ, printre care Școala Duiliu Zamfirescu și Școala Ion Basgan. La cele două școli, primarul a spus, în aplauzele cadrelor didactice, elevilor și părinților, că unitățile de învățământ vor beneficia de o finanțare de aproape 2,5 milioane euro pentru reabilitare. Primul contract de finanțare va fi semnat, astăzi, pentru Școala Duiliu Zamfirescu. Proiectul de aici are o valoare de peste 1,15 milioane euro. Alături de primar s-a aflat comisarul șef Daniel Fătu, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Focșani, care le-a adus aminte elevilor să nu uite de regulile de circulație.

La Școala Duiliu Zamfirescu din Focșani, deschiderea noului an școlar a avut loc după un scurt moment festiv și o slujbă religioasă. Ulterior, prichindeii au urcat în clasele de curs sub un pod de flori creat de copii de clasa a IV-a pentru colegii lor mai mici, la intrarea în unitatea de învățământ. În deschiderea evenimentului, directorul unității școlare, Petrică Moraru a felicitat elevii, părinții și cadrele didactice pentru rezultatele obținute anul trecut, dovadă a calității actului educațional de aici. La examenul de evaluare am fost școala care a obținut doi de zece și ne mândrim cu acest lucru. Aceasta datorită muncii dumneavoastră, a copiilor, părinților și, nu în ultimul rând, a colegilor mei. Le mulțumesc și le urez mult succes în activitate, a spus directorul Școlii Duiliu Zamfirescu, Petrică Moraru.

În discursul său, primarul municipiului, Cristi Misăilă a arătat că este o zi emoționantă pentru elevi, părinți dar și profesori. Edilul le-a spus celor prezenți că Școala Duiliu Zamfirescu este prima unitate de învățământ pentru care se va semna contractul de finanțare pentru 1,15 milioane euro pentru reparațiile de la școală. Este o zi plină de emoție și de bucurie, în același timp. Citesc pe chipurile tuturor copiilor bucuria de a-și revedea colegii după vacanța de vară. Am ales să fiu prezent alături de dvs din două motive. Și eu, acum mulți ani, pășeam pentru prima dată pe băncile școlii la această minunată școală, de care mă leagă multe amintiri plăcute. În al doilea rând, astăzi (luni – n.r.) am primit o veste extraordinar de îmbucurătoare pentru noi toți. Mâine vom semna contractul de finanțare pentru reabilitarea acestei școli, în valoare de 1,15 milioane euro. Este un lucru de mult așteptat de noi toți și sperăm ca acest proiect să fie dus la capăt pentru că o meritați pe deplin. Așa cum spunea domnul director, rezultatele acestei școli, ale muncii dumneavoastră, ale elevilor, profesorilor și părinților, fac din această școală una cu care noi, focșănenii, ne mândrim. Vă doresc mult succes în noul an școlar și sperăm ca rezultatele să fie la fel de frumoase și de bune, să ne revedem sănătoși la finalul de an când vom fi cu toții mîndri de ceea ce am realizat, a spus primarul Cristi Misăilă.

Proiectul „Creșterea performanței energetice la corp de clădire școală și execuția lucrărilor conexe” de la Școala Duiliu Zamfirescu are o valoare a lucrărilor de 5,2 milioane lei. Conform proiectului, lucrările vor fi executate pe o perioadă de 12 luni, cu o garanție de cinci ani de la data recepționării lucrărilor. Conform proiectului, durata de recuperare a investiției, în condiții de eficiență economică, este de 20 de ani. Vor fi executate lucrări precum izolarea termică a fațadelor, a planșeurilor iar ca lucrări conexe sunt prevăzute execuția unei centuri perimetrale, a hidroizolației la exteriorul elevației fundației. Va fi executat un acoperiș nou, din lemn ecarisat și ignifugat. Vor fi reabilitate scările exterioare, decortate tencuielile interioare și efectuate reparații.

1,38 milioane euro pentru reabilitarea Școlii Ion Basgan

La Școala Ion Basgan, primarul a spus, în aplauzele cadrelor didactice, elevilor și părinților, că unitatea de învățământ va beneficia de o finanțare de 1,38 milioane euro pentru reabilitare. Când vine toamna, familia se concentrează pe cel mai important membru al său, COPILUL, însoțindu-l și îndrumându-l către ceea ce îi va deveni, pentru o mare parte din timp, a doua familie: ȘCOALA. Cu promisiunea că le vom fi aproape, atât eu, cât și colegii mei, în derularea proiectelor care să le aducă mai bune condiții de învățare în școli, le-am comunicat tuturor faptul că ne preocupăm și suntem mai aproape să finalizăm contractele care vor avea ca rezultat reabilitarea unor unități școlare, din fonduri europene. Cu multă emoție în suflet și în glas, m-am alăturat și eu dascălilor, părinților, bunicilor, urându-le din toată inima succes și rezultate foarte bune în anul școlar care a început azi, precizează primarul Cristi Misăilă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?