Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Motocicliști din toată țara au „turat motoarele pe curbele strânse din codrii Vrancei”

Motocicliști din toată țara s-au întâlnit săptămâna care tocmai s-a încheiat, de joi până duminică, în tabăra de la Gălăciuc, în cadrul MAN – Moto Raliul Anual Național – România Ediția a VI a Lepșa Magică”. „Vă așteptăm cu drag să turăm motoarele pe curbele strânse din codrii Vrancei, la cea de a VI a ediție M.A.N. ROMÂNIA LEPȘA MAGICĂ !!! În program: sesiuni de ride-test, povești de călătorie, prezentări și vânzari moto & echipamente, cursuri de pilotaj & intervenție în caz de accident rutier, concerte rock, bere, prietenie, foc de tabără, concursuri, trial show”, a fost mesajul pe pagina de Facebook a evenimentului. Printre invitații speciali s-au aflat, conform sursei citate, Dave Evans, primul solist vocal al trupei AC/DC, alături, acum, de ”The ROCK, cea mai bună trupă tribute to AC/DC din Europa”, Mihai Mărgineanu și Banda, Fără Zahăr Unplugged cu Bobi Dumitraș.

Polițiștii, într-o campanie de prevenire, alături de motocicliști

Reprezentanții IPJ Vrancea au mers la Gălăciuc, într-o campanie de prevenire a accidentelor rutiere în rândul motocicliștilor.

„IPJ VRANCEA ALĂTURI DE MOTOCICLIȘTII DIN TRAFIC ÎN CADRUL EVENIMENTULUI ”MOTORALIUL ANUAL NAȚIONAL LEPȘA MAGICĂ”- CAMPANIE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR.

În perioada 12-15 iulie a.c., polițiștii vrînceni sprijină MAN România în cadrul evenimentului moto –”Motoraliul Anual Național ediția a VI a Lepșa Magică” care se desfășoară în Centrul de Agrement Gălăciuc din comuna Tulnici. Sub deviza ”Hai să privim motociclismul și altfel”, campania este dedicată conștientizării tuturor participanților la trafic asupra necesității cunoașterii și respectării regulilor de circulație, precum și sensibilizării conducătorilor auto privind existența în trafic a motocicliștilor.

La activitățile de (vineri… n.r.), 13 iulie a.c., au fost angrenați și reprezentanți ai C.P.E.C.A Vrancea, A.N.I.T.P – Centrul Regional Galați iar participanților le-au fost oferite materiale preventive, pliante și stickere cu sloganele „Împarte drumul!”, ”Atenție, șoferi! Motociliștii există în trafic!”. Sâmbătă, 14 iulie a.c., în intervalul orar 11.30 – 14.30, polițiștii rutieri (au luat… n.r.) măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor rutiere, pe timpul desfășurării paradei moto care (a avut… n.r.) loc pe traseul Gălăciuc-Panciu și retur. Pe această cale (polițiștii au solicitat – n.r.) conducătorilor de autovehicule să nu oprească ori să staționeze decât în locurile permise, să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate. Totodată, conducătorii de autovehicule (au fost – n.r.) rugați să respecte semnalele polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Având în vedere că pe perioada verii crește numărul motocicletelor în trafic, conducătorii auto trebuie să manifeste maximă atenție pentru a evita accidentarea acestor participanți la trafic. Astfel, Inspectoratul de Poliţie al Județului Vrancea recomandă conducătorilor auto:

Asigurați-vă, la plecarea de pe loc, că nu puneți în pericol siguranța deplasării unui motociclist/biciclist.

Înainte de a deschide portierele, asigurați-vă, atât dumneavoastră cât și pasagerii din vehicul că din spate nu se apropie o motocicletă.

Păstrați-vă banda în viraje.

Manifestați atenție sporită la schimbarea direcției de mers.

Asigurați-vă temeinic înainte de a opri sau de a vira și în niciun caz nu întoarceți pe linia continuă.

Pentru motocicliști:

Nu faceți slalom printre autovehiculele aflate în mișcare.

Asigurați-vă că dispuneți de suficient spațiu de frânare.

Păstrați permanent contactul ambelor roți cu suprafața carosabilului.

Utilizaţi o cască de protecţie omologată, care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.

Purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident.

Fiţi vizibili! Purtați haine reflectorizante! Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

Păstraţi contactul vizual – nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încercaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a vă intersecta traiectoria. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum! Chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei apreciază greșit de multe ori distanţa şi viteza. Nu vă bazaţi numai pe buna lor reacţie.

Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.

Polițiștii vrânceni vă urează asfalt uscat și o călătorie fără evenimente nedorite!

DRUM BUN!”

Măsuri de acordare a primului ajutor, prezentate de paramedici

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a participat (sâmbătă…n.r.) cu personal și tehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților la Motoraliul Anual Național al României ediția a IV-a, eveniment intitulat „Lepșa Magică”. Paramedicii militari au prezentat participanților măsuri de acordare a primului ajutor în cazul unui accident rutier în care este implicat un motociclist. Sperăm ca informațiile primite (…) să le fie de ajutor și cu această ocaziele dorim: „Drum bun și fără incidente neplăcute în trafic!””, se arată într-o postare a ISU Vrancea.

Motocicliștii, la copiii din Modulele Familiale Panciu

Sâmbătă, motocicliștii au „făcut fericiți toți copiii Modulelor Familiale Panciu!”, după cum a precizat șefa modulelor, Laura Breană. Motocicliștii au fost de miercuri „la cumpărături pentru copiii de la Modulele Familiale Speranța și Fortuna din Panciu. Cum toata lumea s-a orientat către haine, împreună cu câțiva motocicliști cu un suflet ENORM, cărora nu putem decât să le mulțumim din toată inima, am cumpărat și produse de igienă personală, lenjerie, lucruri de care au mare nevoie cu siguranță, precum și nelipsitele dulciuri !!! Mulțumim ffffff mult și celor care au trimis colete cu donații din toată țara, sunt o mulțime, vom reveni cu fotografii după recepționarea lor. V-am spus că se poate, voi sunteți FORȚA MAN, oameni buni !!!”, au mai precizat organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului MAN Romania Editia a VI a Lepșa Magică.

Surse foto: IPJ Vrancea, Facebook/Motoraliul Anual National MAN Romania, Facebook/Laura Breană

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?