Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

GALERIE FOTO: Judo – Laris Borș, la a doua etapă de Cupă Europeană la U 21, 60 kg., încheiată cu aur!

Etapa de Cupă Europeană la Judo U 21 care a avut loc sâmbătă, 14 iulie și duminică, 16 iulie la Paks, în Ungaria, s-a încheiat cu o performanță de excepție pentru Laris Borș, sportivul legitimat la CSM Focșani 2007, care și-a adăugat un rezultat de mare prestigiu celor pe care le-a obținut la școală în ultima perioadă – încheierea studiilor liceale ca șef de promoție și promovarea bacalaureatului cu unele dintre cele mai mari medii dintre elevii LPS Focșani.

La Paks, Laris Borș a trecut e cinci adversari și s-a oprit după finala încheiată cu victorie la 60 kg.. La etapa de Cupă Europeană din Ungaria, Laris a câștigat pe rând meciurile cu Andras Vida, Ungaria, Tristan Kuhlmann, Germania, Theau Giallurachis, Franța, Nemanja Milic, Serbia, Patrick Cala Lesina, Italia.

Pentru sportivul pregătit de profesorii Iulian Surlă, Stănică Grosu și Marinel Palade, titlul de câștigător de Cupă Europeană este al doilea după cel câștigat în 2017 la Lignano, în Italia. Tot anul trecut, Laris Borș se clasase pe locul al treilea la concursul de Cupă Europeană U 21 de la Paks iar în 2018 ocupase locul al șaptelea la Lignano și al cincilea la Arad, ambele etape de Cupă Europeană.

Laris este în acest an campion național de seniori și U 21 și vicecampion al României la U 23.

La Paks, Bogdan Drîmbă de la CSM Focșani 2007, Iulian Surlă, Stănică Grosu și Marinel Palade, și Mircea Tomescu, de la CSS Focșani, pregătit de sensei Dumitru Sandu Zisu, s-au clasat pe locurile 5 la categoria 55 kg.

Bogdan a câștigat întâlnirile cu Akos Mauks, Ungaria și Antono Corsale, Italia și le-a pierdut pe cele cu Dilshot Khalmatov, Ucraina, Nikolas Rechberger, Austria.

Mircea, a trecut de Marton Andrasi și Levente Koszegi, Ungaria și a pierdut în fața lui Dilshot Khalmatov, Ucraina și a lui Csanad Feczko, Ungaria.

Cu câte o victorie în plus, Bogdan Drîmbă și Mircea Tomescu s-ar fi putut întâlni într-un meci pentru medalie, așa cum s-a întâmplat de curând la etapa de Cupă Europeană de la Arad sau la Campionatele Naționale când și-au împărțit victoriile.

Bogdan Drîmbă este câștigător al etapei de Cupă Europeană la cadeți, în 2016 la Cluj-Napoca, după care a avut o accidentare care l-a ținut departe de performanță, a revenit în 2017 cu locurile 5, respectiv, 7 la etapele de Cupă Europeană de juniori, U 21, la Arad și Paks.

Mircea Tomescu are, de asemenea, rezultate foarte bune la etapele de Cupă Europeană de cadeți, de la Ploiești în 2017 – locul 5 și de juniori, U 21, de la Arad – locul 5, în 2017 și Lignano, locul 7, în 2018.

Ambii reprezentanți ai României la 55 kg. în concursul de la Paks sunt mulipli campioni sau medaliați cu argint sau bronz la campionatele naționale la la categoriile de vârstă la care au participat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?