Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Prichindei de grădiniță și elevi din clasele primare, la discuții cu polițiștii în cadrul programului „Școala Altfel“


    Pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii vrânceni au fost alături de preșcolari și elevii de școală generală, cu ocazia derulării la nivelul unităților de învățământ a programului Școala Altfel. Polițiștii rutieri au fost prezenți atât la grădinițe cât și în școli gimnaziale din municipiile Focșani și Adjud, orașul Odobești dar și în mediul rural, unde i-au învățat pe cei mici regulile pe care să le respecte, pentru a fi în siguranță, atunci când se află pe stradă.
Astfel, cum să se angajeze în traversarea străzii, cunoașterea semnalizării rutiere destinate pietonilor, locurile unde se pot juca în siguranță, au fost câteva dintre recomandările pe care polițiștii au dorit să le transmită copiilor. Celor mici le-au fost prezentate materiale video cu recomandări și teme de educație rutieră, care au ilustrat, în mod semnificativ, informațiile oferite de polițiști. Aceștia au fost interesați să afle de la ce vârstă pot circula pe stradă cu bicicleta, precum și care este momentul în care pot fi pasageri pe locul din dreapta șoferului.
Pentru că au fost receptivi la sfaturile primite, demonstrând că au cunoștințe privind modul în care trebuie să circule în siguranță pe drumul public, despre cum se pot proteja atunci când nu sunt acasă, cu familia, dar și despre cum să se comporte pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni, copiii au fost răsplătiți cu insigne, stegulețe, diplome și dulciuri. De asemenea, elevii din Adjud s-au familiarizat cu dotările și tehnicile folosite de polițiștii criminaliști și au aflat o parte din tainele muncii lor. Polițiștii rutieri au prezentat elevilor unei clase pregătitoare din municipiul Focșani autospeciala din dotare și au răspuns tuturor curiozităților celor mici. Totodată, cei mici au putut „exersa” traversarea corectă pe covorașul Educației Rutiere.  Activitățile informativ – preventive vor continua pe parcursul întregului an școlar.

În perioada următoare, preșcolarii și elevii vor fi în vacanță, astfel că Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea recomandă:
Părinților:
Nu lăsați copiii singuri acasă sau nesupravegheați!
Discutați deschis cu copilul dumneavoastră, învățați-l cum să reacționeze în situația în care se rătăcește, asigurați-vă că acesta vă cunoaște numele complet, numărul de telefon precum și adresa!
Învățați-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă!

Copiilor:
În excursii, nu vă îndepărtați de grup sau de adulții care vă însoțesc!
Nu primiți nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveți puține informații!
Nu vă jucați pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă mașini (parcurile, terenurile de sport, curtea școlii sau a grădiniței etc.)!
Nu vă deplasați cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
După lăsarea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!
Când circulați cu bicicleta, evitați zonele aglomerate și arterele principale cu trafic intens!
Traversați strada numai pe trecerea de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului!

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 30 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?