Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO: Fără apă și energie electrică la G2; locatarii au făcut focul în fața blocului, vecinii au chemat pompierii


    Furnizorii de utilități au sistat livrarea de energie electrică și apă la blocul G2 din cartierul Bahne, așa cum a anunțat Primăria Focșani de luna trecută. Decizia a fost luată din cauza datoriilor acumulate la utilități, care trebuiau plătite de Primărie deoarece locatarii din blocul G2 nu au încheiate contracte pentru camerele în care locuiesc. Decizia de sistare a furnizării de utilități la blocul G2 a avut efecte în rândul chiriașilor. Viceprimarul Marius Iorga ne-a spus că o parte dintre familii au fost de acord și s-au mutat în alta camere, la blocul de pe strada Revoluției și la Onasis. La acest moment, la blocul G2 se estimează că mai sunt 17 familii, care locuiesc fără forme legale în bloc.
    O notificare transmisă de municipalitate arată că în acest bloc au încetat toate contractele de închiriere din luna noiembrie 2017 iar restanțele la utilități sunt foarte mari. Un comunicat al Primăriei arăta că cele 57 de familii care locuiau în acest bloc au ajuns să aibă datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local. „Fac precizarea însă că toți acești bani au fost plătiți deja de Primărie către companiile de utilități publice pentru că altfel riscăm să ne trezim cu conturile municipalității blocate. Iar acum, conform legii, toți acești bani trebui recuperați de la locatarii din G2. Mai mult decât atât, întrucât în acest moment nicio persoană care locuiește în G2 nu are contract, am luat decizia de sistare a utilităților publice începând cu data de 1 martie 2018”, spunea primarul Cristi Misăilă într-un comunicat de presă. Situația datoriilor acumulate la furnizorii de utilități în blocurile de locuințe sociale ale municipalității a fost sesizată și de inspectorii Camerei de Conturi Vrancea. Aceștia au avertizat municipalitatea că nu poate achita aceste facturi de la bugetul local și au cerut recuperarea banilor de la chiriași.
    Luni seară, locatarii au făcut foc în fața blocului G2 din cartierul Bahne al municipiului Focșani. La ora 19.30, pompierii de la Detașamentul Focșani, care au fost anunțați despre declanșarea unui incendiu la niște deșeuri depozitate în fața blocului situat pe Aleea Caminului, au plecat spre locul menționat cu o autospecială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?